Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon

Bodega Norton

Bodega Norton on vuonna 1895 Brittiläisen rautatieinsinöörin Sir Edmund Palmer Nortonin Argentiinaan perustama viinitalo. Nykyään talo kuuluu kristalleistaan kuuluisan Swarovskin perheen omistukseen ja Norton-viinit tunnustetaan ympäri maailman Argentiinan parhaimmistoon kuuluviksi.

Nortonin viinit tulevat Andien vuoriston juurella sijaitsevilta tarhoilta Mendozan maakunnan Luyan de Cuyo -nimiseltä ala-alueelta. Luyan de Cuyon alueella sijaitsevat viinitarhat ulottuvat aina 1060 metrin korkeuteen saakka, taaten aurinkoisen ja lämpötiloiltaan ideaalisen ilmaston rypäleille kypsyäkseen kiireettä runsaan hedelmäisiksi ja aromikkaiksi.

Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon

Norton Barrel Select -sarja viinien nimi viittaa niiden valmistuksessa käytettävään kypsytykseen tammitynnyreissä. Barrel Select -viinejä kypsytetään siten, että puolet viinistä on kypsynyt tynnyreissä 12 kuukauden ajan. Käytettävistä tammitynnyreistä osa on ollut uusia ja osa yhden kerran käytössä olleita.

Viinin kuvaus

Syvä rubiininpunainen väri. Tuoksu on tuoreen hedelmäinen vivahtaen mustaherukkaan sekä tammikypsytyksen tuomaan paahteisuuteen ja vaniljaan. Täyteläinen, intensiivisen hedelmäisyyden tuoma makea suutuntuma yhdistyy upeasti tasapainottavaan hapokkuuteen ja sametin pehmeisiin tanniineihin.

Viinin käyttö

Viini on parhaimmillaan grillatun lihan, kuten entrecôten tai naudan sisäfileen kera. Kokeile myös kovia suolaisia juustoja.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Bodega Norton
Maa Argentiina
Alue/luokitus Mendoza
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 13,6 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 445147
Suositushinta 12,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen