Norton Lote Negro

Bodega Norton

Bodega Norton on vuonna 1895 Brittiläisen rautatieinsinöörin Sir Edmund Palmer Nortonin Argentiinaan perustama viinitalo. Nykyään talo kuuluu kristalleistaan kuuluisan Swarovskin perheen omistukseen ja Norton-viinit tunnustetaan ympäri maailman Argentiinan parhaimmistoon kuuluviksi.

Nortonin viinit tulevat Andien vuoriston juurella sijaitsevilta tarhoilta Mendozan maakunnan Luyan de Cuyo -nimiseltä ala-alueelta. Luyan de Cuyon alueella sijaitsevat viinitarhat ulottuvat aina 1060 metrin korkeuteen saakka, taaten aurinkoisen ja lämpötiloiltaan ideaalisen ilmaston rypäleille kypsyäkseen kiireettä runsaan hedelmäisiksi ja aromikkaiksi.

Norton Lote Negro

Lote Negro on tehty kertomaan tarinaa Valle de Ucosta ja sen terroirista. Rypäleet on kerätty käsin palstoilta, joissa paikan luonne ja laatu ovat parhaimmillaan. Blendissä on 60% Malbec-rypälettä ja 40% eleganttia Cabernet Francia. Kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja toiset 12 kuukautta pullossa ennen julkaisua.

Viinin kuvaus

Tumman rubiininpunainen väri. Tuoksusta löytyy hedelmäisyttä, kypsää karhunvatukkaa ja vadelmaa yhdistettynä mausteisuuteen ja häivähdykseen minttua. Konsentroitunut rakenne, jota leimaa intensiivinen hedelmäisyys ja eleganssi.

Viinin käyttö

Tuhdeille liharuuille ja kypsille koville juustoille. Kypsytyspotentiaali n. 10 vuotta.

Soveltuvuus

Miedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Bodega Norton
Maa Argentiina
Alue/luokitus Valle de Uco
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Franc
Malbec
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 14,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 935544
Suositushinta 25,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen