King Malbec

Bodega Norton

Bodega Norton on vuonna 1895 Brittiläisen rautatieinsinöörin Sir Edmund Palmer Nortonin Argentiinaan perustama viinitalo. Nykyään talo kuuluu kristalleistaan kuuluisan Swarovskin perheen omistukseen ja Norton-viinit tunnustetaan ympäri maailman Argentiinan parhaimmistoon kuuluviksi.

Nortonin viinit tulevat Andien vuoriston juurella sijaitsevilta tarhoilta Mendozan maakunnan Luyan de Cuyo -nimiseltä ala-alueelta. Luyan de Cuyon alueella sijaitsevat viinitarhat ulottuvat aina 1060 metrin korkeuteen saakka, taaten aurinkoisen ja lämpötiloiltaan ideaalisen ilmaston rypäleille kypsyäkseen kiireettä runsaan hedelmäisiksi ja aromikkaiksi.

King Malbec

Argentiinan ehdoton kuningasrypäle on Malbec, ja King Malbec on lajikkeelle kunnianosoitus! Rypäleet on kerätty käsin kivisiltä tarhoilta Andien vuoriston juurilta. Noin 30% viinistä kypsyi kuusi kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tyyliltään viini on ilmeikäs ja rennon mutkaton – laadukas  ja monipuolinen viini, joka on tehty nautiskeluun ilman turhaa ryppyotsaisuutta!

Viinin kuvaus

Syvänpunainen väri. Tuoksussa kypsää tummaa hedelmää, mustaherukkaa sekä paprikan ja pippurin aromeja. Maku on täyteläisen pehmeä ja pitkästä jälkimausta jää herkullinen mausteinen vaikutelma.

Viinin käyttö

King Malbec on loistava kumppani aromikkaille liharuuille, kuten yrttinen lampaankare tai naudan sisäfilee. Sopii mainiosti myös nautittavaksi sinällään tai keskivahvojen juustojen kanssa.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Bodega Norton
Maa Argentiina
Alue/luokitus
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Malbec
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1.8
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 13,50 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit