Norton Barrel Select Malbec

Bodega Norton

Bodega Norton on vuonna 1895 Brittiläisen rautatieinsinöörin Sir Edmund Palmer Nortonin Argentiinaan perustama viinitalo. Nykyään talo kuuluu kristalleistaan kuuluisan Swarovskin perheen omistukseen ja Norton-viinit tunnustetaan ympäri maailman Argentiinan parhaimmistoon kuuluviksi.

Nortonin viinit tulevat Andien vuoriston juurella sijaitsevilta tarhoilta Mendozan maakunnan Luyan de Cuyo -nimiseltä ala-alueelta. Luyan de Cuyon alueella sijaitsevat viinitarhat ulottuvat aina 1060 metrin korkeuteen saakka, taaten aurinkoisen ja lämpötiloiltaan ideaalisen ilmaston rypäleille kypsyäkseen kiireettä runsaan hedelmäisiksi ja aromikkaiksi.

Norton Barrel Select Malbec

Barrel Select viinien nimi viittaa niiden valmistuksessa käytettävään kypsytykseen tammitynnyreissä. Barrel Select -viinejä kypsytetään siten, että puolet viinistä on kypsynyt tynnyreissä 12 kuukauden ajan. Käytettävistä tammitynnyreistä osa on ollut uusia ja osa yhden kerran käytössä olleita.

Viinin kuvaus

Tuoksu on tuoreen hedelmäinen vivahtaen kirsikkapiiraaseen, havaittavissa myös tammikypsytyksen tuomia paahteisia aromeja. Täyteläinen maku on hedelmäinen, jossa tuntuu intensiivistä boysenmarjaa sekä tasapainottava hapokkuus ja pehmeät tanniinit.

Viinin käyttö

Barrel Select Malbec on parhaimmillaan aromikkaiden liharuokien, kuten yrttisen lampaankareen tai naudan sisäfileen, sekä kovien keskisuolaisten juustojen kanssa.

Soveltuvuus

Mausteinen ruokaVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Bodega Norton
Maa Argentiina
Alue/luokitus Mendoza
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Malbec (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 13,9 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 464277
Suositushinta 11,98 €
Lehdistömaininnat

Descorchados, 91 pistettä (2015 vuosikerta)

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen