Norton Reserva Malbec

Bodega Norton

Bodega Norton on vuonna 1895 Brittiläisen rautatieinsinöörin Sir Edmund Palmer Nortonin Argentiinaan perustama viinitalo. Nykyään talo kuuluu kristalleistaan kuuluisan Swarovskin perheen omistukseen ja Norton-viinit tunnustetaan ympäri maailman Argentiinan parhaimmistoon kuuluviksi.

Nortonin viinit tulevat Andien vuoriston juurella sijaitsevilta tarhoilta Mendozan maakunnan Luyan de Cuyo -nimiseltä ala-alueelta. Luyan de Cuyon alueella sijaitsevat viinitarhat ulottuvat aina 1060 metrin korkeuteen saakka, taaten aurinkoisen ja lämpötiloiltaan ideaalisen ilmaston rypäleille kypsyäkseen kiireettä runsaan hedelmäisiksi ja aromikkaiksi.

Norton Reserva Malbec

Norton Reserva Malbec valmistetaan yli 80-vuotiaiden viiniköynnösten rypäleistä. Iäkkäät köynnökset tuottavat pienempää satoa, jolloin niistä kerättyjen rypäleiden aromit ovat erittäin intensiivisiä. Reserva Malbec -viiniä on kypsytetty uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Erittäin syvä rubiininpunainen väri. Tuoksu on intensiivinen ja tumman luumuinen. Tuoksusta löytyy myös vaniljan, suklaan sekä vastapaahdetun kahvin aromeja. Erittäin täyteläinen maku. Runsaan hedelmäisyyden tuoma kypsä suutuntuma yhdistyy upeasti tasapainottavaan hapokkuuteen ja tanniineihin.

Viinin käyttö

Täydellinen viini liharuoille. Norton Reserva Malbec on parhaimmillaan grillatun tai paistetun naudan, lampaan tai riistan kanssa. Myös kovat suolaiset ja keskisuolaiset juustot ovat omiaan tämän viinin seuralaisena.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Bodega Norton
Maa Argentiina
Alue/luokitus Mendoza
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Malbec (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 922217
Suositushinta 15,50 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen