Mud House Sauvignon Blanc Rosé

Mud House

Noin 20 vuotta sitten Mud House -viinitilan perustajat saapuivat Marlborough’n ja rakastuivat alueen viininviljelymahdollisuuksiin. Aloittaessaan viinitarhojen perustamisen, he rakensivat ensin itselleen talon paikallisesta ”mudasta”, näin syntyi myös viinitilan nimi Mud House.

Mud House viljelee viiniä kolmella alueella Etelä-Saarella: Marlborough’ssa, Waipara Valley’ssa ja Central Otagossa. Mud Housen viinit edustavat premium –laatua. Viinitaroja viljellään “New Zealand Sustainable Winegrowers” kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti.

Mud House Sauvignon Blanc Rosé

Mud House on monelle suomalaiselle varma valinta, kun viiniltä toivotaan laatua. Talo tunnetaan ennen kaikkea herkullisista Sauvignon Blanc -viineistä ja myös tämä viini pohjautuu valkoiseen Sauvignon Blanc -lajikkeeseen. Viinin rosee sävy tulee siihen lisätystä pienestä määrästä Pinot Noiria (4 %). Viinin maku on Sauvignon Blancille tyypillisesti aromaattinen ja hapokas. Ripaus Pinot Noiria tuo viinin hivenen marjaisaa runsautta. Vuoden viinit 2019 -kilpailuraati valitsi tämän roseen viinin vuoden parhaaksi!

Viinin kuvaus

Vaaleanpunainen väri. Tuoksu on punaherukkainen, vadelmainen, sitruksinen ja raparperinen. Raikas rosee, joka yllättää Sauvignon Blanc -viinille tyypillisellä rapsakkaalla hapokkuudella ja raikkaudella!

Viinin käyttö

Raikkaan hapokkuutensa ja runsaan hedelmäisyytensä takia se sopii erityisen hyvin parsalle, varsinkin klassisen hollandaisekastikkeen kanssa!

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruoka

Lisätiedot

Tuottaja Mud House
Maa Uusi-Seelanti
Alue/luokitus Marlborough
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Pinot Noir (4 %)
Sauvignon Blanc (96 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 4
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 940957
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Paikallinen ekosertifikaatti