Mud House Riesling

Mud House

Noin 20 vuotta sitten Mud House -viinitilan perustajat saapuivat Marlborough’n ja rakastuivat alueen viininviljelymahdollisuuksiin. Aloittaessaan viinitarhojen perustamisen, he rakensivat ensin itselleen talon paikallisesta ”mudasta”, näin syntyi myös viinitilan nimi Mud House.

Mud House viljelee viiniä kolmella alueella Etelä-Saarella: Marlborough’ssa, Waipara Valley’ssa ja Central Otagossa. Mud Housen viinit edustavat premium –laatua. Viinitaroja viljellään “New Zealand Sustainable Winegrowers” kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti.

Mud House Riesling

Viinin rypäleet tulevat ruokakulttuuristaan tunnetulta, luonnonkauniilta Waipara Valleyn laatuviinialueelta. Alueen maaperä on soraista, hiekkaista savimaata, jonka alta löytyy tulvamaata – yhdistelmä on omiaan mineraalisten ja ryhdikkäiden viinien tuottamiseen.

Viinin kuvaus

Väriltään vaalea vihertävänkeltainen. Tuoksusta erottuu hieman kukkaisia aromeja sekä mehiläisvahaa, kypsää, kirpeää sitruksisuutta ja graniittikiveä. Kypsä ja mehukas sitruksisuus, lime ja greippi toistuvat maussa ja yhdistyvät kutkuttavaan mineraalisuuteen.

Viinin käyttö

Puolikuiva makumaailma sopii erinomaisesti aasialaisten ja tulisempien ruokien kanssa. Täsmäsuosituksena nuudelisalaatti inkiväärin, chilin ja seesamiöljyn kera!

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Mud House
Maa Uusi-Seelanti
Alue/luokitus Waipara Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 12
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 919315
Suositushinta 15,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit