Mud House Central Otago Pinot Noir

Mud House

Noin 20 vuotta sitten Mud House -viinitilan perustajat saapuivat Marlborough’n ja rakastuivat alueen viininviljelymahdollisuuksiin. Aloittaessaan viinitarhojen perustamisen, he rakensivat ensin itselleen talon paikallisesta ”mudasta”, näin syntyi myös viinitilan nimi Mud House.

Mud House viljelee viiniä kolmella alueella Etelä-Saarella: Marlborough’ssa, Waipara Valley’ssa ja Central Otagossa. Mud Housen viinit edustavat premium –laatua. Viinitaroja viljellään “New Zealand Sustainable Winegrowers” kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti.

Mud House Central Otago Pinot Noir

Pinot Noir -rypäleet kerätään Central Otagosta, joka on täydellinen alue Pinot Noirin viljelyyn – hiekansekainen savimaaperä sekä yön ja päivän lämpötilavaihtelut ovat kohdallaan! Jokaisen palstan rypäleet käsitellään hienovaraisesti ja annetaan fermentoitua erikseen joko uudessa tai käytetyssä tammessa tai tankissa. Malolaktisen fermentoinnin jälkeen eri palstojen viinit maistellaan ja yhdistetään lopulliseksi viiniksi.

Viinin kuvaus

Vaalean rubiininpunainen väri. Tuoksussa kirsikkaa, villivadelmaa, mansikkaa, hentoa pippurisuutta ja tammea. Maussa hienostunut hapokkuus tuo ryhdikkyyttä viinin eleganttiin makuun, joka täydentyy tasapainoisella tanniinisuudella.

Viinin käyttö

Sopii erinomaisesti ankalle ja paahdetulle lampaanpaistille.

Soveltuvuus

LintuMiedot liharuoat (esim. porsas)

Lisätiedot

Tuottaja Mud House
Maa Uusi-Seelanti
Alue/luokitus Central Otago
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Pinot Noir (100 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 417607
Suositushinta 18,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Kestävän kehityksen sertifikaatti