Weingut Dreissigacker
Dreissigackerin viinejä on valmistettu Bechtheimin kylässä Rheinhessenissä jo vuodesta 1728. Nykyään tilaa johtaa laajasti tunnustettu, vuonna 1980 syntynyt Jochen Dreissigacker. Dreissigacker tunnetaan laadustaan. Viinien korkea laatu selittyy satomäärien radikaalilla rajoittamisella, sekä pitkällä käymisen jälkeisellä hiivasakan kanssa kypsyttämisellä.
Dreissigacker Riesling Auslese
Makea Riesling-viini Jochen Dreissigackerilta, yhdeltä Saksan taitavimmalta viinintekijältä. Luomurypäleet kasvavat viileässä ilmastossa runsaan mineraalipitoisessa maaperässä. Rypäleet murskataan kokonaisina. Tekniikka luo herkemmän ja vähemmän karvaan viinin vähentämällä kontaktiaikaa varsien ja nahkojen kanssa. Spontaani viinikäyminen tapahtuu ruostumattomissa terästankeissa, jonka jälkeen viini myös kypsyy terästankeissa.
Viinin kuvaus
Tuoksussa persikkaa, ananasta, päärynää, viheromenaa, kukkaisuutta ja hentoa hunajaa. Maku on runsaan hedelmäinen. Miellyttävä hapokkuus leikkaa viinin makeutta.
Viinin käyttö
Sopii sellaisenaan nautittavaksi tai jälkiruokien kuten Crème Bruléen, hedelmien ja juustojen kanssa. Tarjoillaan hyvin viilennettynä, n. 8-10 asteisena.