Weingut Dreissigacker
Dreissigackerin viinejä on valmistettu Bechtheimin kylässä Rheinhessenissä jo vuodesta 1728. Nykyään tilaa johtaa laajasti tunnustettu, vuonna 1980 syntynyt Jochen Dreissigacker. Dreissigacker tunnetaan laadustaan. Viinien korkea laatu selittyy satomäärien radikaalilla rajoittamisella, sekä pitkällä käymisen jälkeisellä hiivasakan kanssa kypsyttämisellä.
Dreissigacker Chardonnay
Dreissigacker Chardonnayn rypäleet tulevat biodynaamisesti viljellyiltä viinitarhoilta Bechtheimin ja Westhofenin ympäristöstä Rheinhessenistä. Dreissigackerin tyyliin kellarissa arvokkaiden rypäleiden käsittelyn johtolanka on hellävaraisuus: heillä ei esimerkiksi käytetä pumppuja, vaan massa liikkuu painovoimaa hyväksikäyttäen. Viini on käynyt spontaanisti, ja kypsynyt pitkään suurissa tammitynnyreissä sakkojensa kanssa.
Viinin kuvaus
Vaaleankeltainen väri vihertävillä vivahteilla. Tuoksussa voi erottaa eksoottisia hedelmiä sekä aavistuksen puuta. Elegantin kermaisessa viinissä on tuntuva mineraalisuus ja herkullinen jälkimaku.
Viinin käyttö
Aasialaiset ruuat, kuten Tom Kha -keitto. Äyriäiset, höyrytetty tai paistettu kala, kevyet pastat tai risottot.