Hermanos Lurton
Hermanos Lurtonin perustaja, ranskalainen Francois Lurton, on niin sanottu ”flying winemaker”, jonka missiona on löytää parhaat terroirit maarajoista välittämättä. Lurtonin taru Espanjassa alkoi 1992, kun hän veljensä kanssa rakastui Ruedan paikallisrypäle Verdejoon, ja otti päämääräkseen valjastaa rypäleen monipuolisen potentiaalin. Myöhemmin mukaan tulivat naapurialueen Toron pre-phylloxera -köynnöksissä kasvaneista Tinta de Toro -rypäleestä valmistetut uniikit punaviinit. Lurton itse kertoo ajattelevansa Toron aluetta omana salaisena puutarhanaan.
Hermanos Lurton Toro Tempranillo
Toro Tempranillo on valmistettu käyttäen sekä moderneja että perinteisiä viininvalmistusmenetelmiä. Klassinen ja aromikas Tempranillo on Toron viinialueen päärypälelaji. Hermanos Lurton valmistaa Tempranillosta oman versionsa, joka on raikkaan nuorekas. Rypäleet kerätään 620-750 metriä merenpinnan yläpuolelta. Viini on kypsynyt kuusi kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Viinin kuvaus
Tummanpunainen väri, runsas tuoksu on marjainen, karamellinen ja hennon vaniljainen. Täyteläinen viini, johon tanniinit tuovat rakennetta. Aistittavissa lisäksi punaisia marjoja, kevyttä paahteisuutta ja hentoa mausteisuutta.
Viinin käyttö
Erinomainen valinta liharuokien, kuten grillatun kanan, karitsan tai porsaan kumppaniksi. Kokeile myös keskivoimakkaiden kovien juustojen kera.