Hermanos Lurton Rueda Verdejo Organic

Hermanos Lurton

Hermanos Lurtonin perustaja, ranskalainen Francois Lurton, on niin sanottu ”flying winemaker”, jonka missiona on löytää parhaat terroirit maarajoista välittämättä. Lurtonin taru Espanjassa alkoi 1992, kun hän veljensä kanssa rakastui Ruedan paikallisrypäle Verdejoon, ja otti päämääräkseen valjastaa rypäleen monipuolisen potentiaalin. Myöhemmin mukaan tulivat naapurialueen Toron pre-phylloxera -köynnöksissä kasvaneista Tinta de Toro -rypäleestä valmistetut uniikit punaviinit. Lurton itse kertoo ajattelevansa Toron aluetta omana salaisena puutarhanaan.

Hermanos Lurton Rueda Verdejo Organic

Hermanos Lurton Rueda Verdejo on 100% Verdejo. Verdejo on yksi Espanjan arvostetuimmista valkoisista rypäleistä. Verdejosta valmistetut viinit ovat runsaan aromikkaita ja herkullisen hedelmäisiä. Rypäleiden täyteläisyyden ja vivahteikkuuden taustalla on myöhäinen sadonkorjuu. Rypäleet kerätään, kun kuoret ehtivät jo hieman tummua, tyypillisesti kuukausi Sauvignon Blancin jälkeen eli lokakuun alussa. Hermanos Lurtonin Verdejo -rypäleet poimitaan käsin. Viini kypsyy ruostumattomissa terästankeissa kolmen kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen hieman vihertävään vivahtava väri, raikas tuoksu on kypsän sitruksinen, hedelmäinen ja hennon suolaheinäinen. Täyteläinen, vivahteikas ja raikkaan hapokas suutuntuma, jossa on valkopersikkaa, mineraalisuutta ja hentoa yrttisyyttä.

Viinin käyttö

Loistava viini äyriäisille ja kalaruoille, ruokaisille salaateille sekä runsaille kasvisruoille.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Hermanos Lurton
Maa Espanja
Alue/luokitus DO Rueda
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Verdejo
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 14,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu