Hermanos Lurton
Hermanos Lurtonin perustaja, ranskalainen Francois Lurton, on niin sanottu ”flying winemaker”, jonka missiona on löytää parhaat terroirit maarajoista välittämättä. Lurtonin taru Espanjassa alkoi 1992, kun hän veljensä kanssa rakastui Ruedan paikallisrypäle Verdejoon, ja otti päämääräkseen valjastaa rypäleen monipuolisen potentiaalin. Myöhemmin mukaan tulivat naapurialueen Toron pre-phylloxera -köynnöksissä kasvaneista Tinta de Toro -rypäleestä valmistetut uniikit punaviinit. Lurton itse kertoo ajattelevansa Toron aluetta omana salaisena puutarhanaan.
Hermanos Lurton Rueda Verdejo Organic
Hermanos Lurton Rueda Verdejo on 100% Verdejo. Verdejo on yksi Espanjan arvostetuimmista valkoisista rypäleistä. Verdejosta valmistetut viinit ovat runsaan aromikkaita ja herkullisen hedelmäisiä. Rypäleiden täyteläisyyden ja vivahteikkuuden taustalla on myöhäinen sadonkorjuu. Rypäleet kerätään, kun kuoret ehtivät jo hieman tummua, tyypillisesti kuukausi Sauvignon Blancin jälkeen eli lokakuun alussa. Hermanos Lurtonin Verdejo -rypäleet poimitaan käsin. Viini kypsyy ruostumattomissa terästankeissa kolmen kuukauden ajan.
Viinin kuvaus
Vaaleankeltainen hieman vihertävään vivahtava väri, raikas tuoksu on kypsän sitruksinen, hedelmäinen ja hennon suolaheinäinen. Täyteläinen, vivahteikas ja raikkaan hapokas suutuntuma, jossa on valkopersikkaa, mineraalisuutta ja hentoa yrttisyyttä.
Viinin käyttö
Loistava viini äyriäisille ja kalaruoille, ruokaisille salaateille sekä runsaille kasvisruoille.