Campo Eliseo Cuvée Alegre

Hermanos Lurton

Hermanos Lurtonin perustaja, ranskalainen Francois Lurton, on niin sanottu ”flying winemaker”, jonka missiona on löytää parhaat terroirit maarajoista välittämättä. Lurtonin taru Espanjassa alkoi 1992, kun hän veljensä kanssa rakastui Ruedan paikallisrypäle Verdejoon, ja otti päämääräkseen valjastaa rypäleen monipuolisen potentiaalin. Myöhemmin mukaan tulivat naapurialueen Toron pre-phylloxera -köynnöksissä kasvaneista Tinta de Toro -rypäleestä valmistetut uniikit punaviinit. Lurton itse kertoo ajattelevansa Toron aluetta omana salaisena puutarhanaan.

Campo Eliseo Cuvée Alegre

Campo Eliseo on Francois Lurtonin sekä Dany ja Michel Rollandin yhteinen viinitila.  Luomusertifioitu Cuvée Alegre on tilan lippulaivaviinin pikkuveli, joka on tehty samalla pieteetillä, mutta hieman kevyempään tyyliin. Jokaisen palstan rypäleet on kerätty, vinifioitu sekä kypsytetty erikseen. Viini sai kypsyä ranskalaisessa tammessa noin 10 kuukautta.

Viinin kuvaus

Kaunis kirsikanpunainen väri. Tuoksusta löytyy kivellisiä hedelmiä, kaakaota ja mausteisuutta. Toron alueen tyyliin rakenne on harteikas ja upean aromaattinen.

Viinin käyttö

Sopii hienosti riistan, patojen tai lampaan seuraksi. Voi kokeilla myös suklaakakun kanssa.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Hermanos Lurton
Maa Espanja
Alue/luokitus DO Toro
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Tempranillo
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 0
Alkoholipitoisuus 15,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Korkkitulppa
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 23,86 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen