Champagne Charles Heidsieck
Reimsissä sijaitseva arvostettu ja useasti palkittu samppanjatalo Charles Heidsieck on tunnettu runsaasta reserve-viinien käytöstä sekä laadukkaista vuosikertasamppanjoista. Eri vuosikertojen sekoittaminen täydelliseksi liitoksi vaatii pitkää kokemusta ja asiantuntemusta. Charles Heidsieckin samppanjatalo on perustettu vuonna 1851, jolloin nuori Charles Heidsieck irtaantui perheestään ja perusti omaa nimeään kantavan samppanjatalon. Charles Heidsieck kasvatti mainettaan taidoillaan sekoittaa loistavia samppanjacuveita. Eleganttius, laatu ja monikerroksisuus kuvaavat parhaiten Charles Heidsieckin samppanjoita.
Champagne Charles Heidsieck Brut Rosé Reserve
Rosé Reserven esikuvana toimii Charles Heidsieckin lippulaiva, samppanjacuvee Reserve Brut. Jokainen noin 50 crusta käy omissa terästankeissaan, jonka jälkeen blendiin lisätään viidesosa keskimäärin viisivuotiaita reserveviinejä. Blendiin on lisätty myös viisi prosenttia Pinot Noir -punaviiniä. Viini kypsyy kolme vuotta kellarissa, jonka ansiosta viini on kypsän hedelmäinen.
Viinin kuvaus
Vaaleanpunainen, hieman oranssiin vivahtava väri. Raikas, vivahteikas tuoksu, jossa mansikkahilloa, persikkaa ja hentoa kanelia. Runsas suutuntuma, jossa kypsää vadelmaa, mansikkaa ja karhunvatukkaa sekä kermaista keksimäisyyttä.
Viinin käyttö
Aperitiivi, alkupalat ja pienet suolaiset. Juustot ja runsaat kalaruoat.