Champagne Charles Heidsieck
Reimsissä sijaitseva arvostettu ja useasti palkittu samppanjatalo Charles Heidsieck on tunnettu runsaasta reserve-viinien käytöstä sekä laadukkaista vuosikertasamppanjoista. Eri vuosikertojen sekoittaminen täydelliseksi liitoksi vaatii pitkää kokemusta ja asiantuntemusta. Charles Heidsieckin samppanjatalo on perustettu vuonna 1851, jolloin nuori Charles Heidsieck irtaantui perheestään ja perusti omaa nimeään kantavan samppanjatalon. Charles Heidsieck kasvatti mainettaan taidoillaan sekoittaa loistavia samppanjacuveita. Eleganttius, laatu ja monikerroksisuus kuvaavat parhaiten Charles Heidsieckin samppanjoita.
Champagne Charles Heidsieck Brut Blanc de Blancs
Charles Heidsieck on yksi ensimmäisistä samppanjataloista, joka valmisti Blanc de Blancsia eli vain Chardonnay -rypäleistä valmistettua samppanjaa. Vuosi oli 1949. Nykyinen Charles Heidsieck Blanc de Blancs on vuosien kehityksen tulosta, nuoren ja hapokkaan chardonnay-viinin yhdistämistä silkkisiin reserveviineihin. Blendiin käytetään 30% keskimäärin 5-vuotiaita reserveviinejä. Viini kypsyy 4 vuotta kellarissa.
Viinin kuvaus
Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa on pitkän kypsytyksen tuomaa vaaleaa persikkaa, makeaa sitrushedelmää, limettiä, hunajaa ja hasselpähkinää. Suutuntuma on raikkaan hapokas, ja yllättävän kermaisen pehmeä. Tasapainoinen jälkimaku, jossa hieman mineraalisuutta.
Viinin käyttö
Aperitiivi, ravut, ja simpukat.