Casa Canevel Prosecco Rosé Brut https://www.winestate.fi/tuotehaku/viini/casa-canevel-prosecco-rose-brut

Canevel

Canevel on Italiassa synonyymi laadukkaalle Valdobbiadenen proseccolle. Proseccotalo sijaitsee Valdobbiadenen ala-alueen sydämessä. Alkujaan Caramelin perheen perustama boutique-proseccotalo on kuulunut Veneton viinilegenda Masin omistukseen syksystä 2016 alkaen. Caramelin perhe on edelleen vastuussa Canevel-viinien laadusta, ja heillä on tukenaan isomman viinitalon resurssit valmistaa entistä parempia kuohuviinejä.

Casa Canevel Prosecco Rosé Brut

Vihdoin saatavilla – proseccoa roseena! Pohjois-Italian Venetosta tuleva uusi tuotekategoria Prosecco Rosé DOC sai pitkän odotuksen jälkeen ensi-illan vuoden 2020 loppupuolella. Laatutuottaja Casa Canevelin roseeproseccossa yhdistyy perinteinen proseccorypäle Glera sekä vivahteikas Pinot Nero (Pinot Noir). Viinin rypäleet tulevat Canavelin omilta tarhoilta Valdobbiadenen jyrkiltä kukkuloilta. Viini on valmistettu Charmat-metodilla, ja se on myös hetken kypsynyt säännöllisesti sekoitetun hiivasakan kanssa. Casa Canevel tunnetaan korkean laatuluokituksen DOCG-proseccoistaan arvostetulta Valdobbiadenen alueelta, mutta proseccorosee on luokiteltu DOC-luokkaan uuden tuotekategorian sääntöjen mukaan.

Viinin kuvaus

Koralliin vivahtava vaaleanpunainen sävy. Terhakat kuplat. Tuoksussa voi erottaa raikasta kukikkuutta, ruusua, vadelmaisuutta ja punaisia marjoja. Harmonisessa maussa toistuvat marjaisat ja vadelmaiset aromit. Maku on pitkä, vivahteikas ja eloisan hapokkuuden kannattelema.

Viinin käyttö

Tyylikäs juoma terassille tai seurusteluun. Sopii myös pikkusuolaisten tai kevyiden äyriäisruokien kera.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurustelu

Lisätiedot

Tuottaja Canevel
Maa Italia
Alue/luokitus Prosecco Rosé DOC
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet Glera
Pinot Noir
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 9
Alkoholipitoisuus 11 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 941824
Suositushinta 15,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit