Jean-Baptiste Adam
Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.
Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä, viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.
Jean-Baptiste Adam Le Riesling Letzenberg
Le Riesling on Adamin kellarimestarin kunnianosoitus maaperän vaikutuksille. Rypäleet kerätään käsin runsaan mineraalipitoisilta luomu- ja biodynaamisesti sertifioiduilta savikalkkitarhoilta, joten viini ilmentää aluetta luonnollisimmillaan. Erinomaisen gastronominen viini!
Viinin kuvaus
Kullankeltainen väri. Tuoksussa vaaleita kukkia, pähkinää ja kompleksista mineraalisuutta. Mineraalisuus korostuu myös pitkässä jälkimaussa. Vivahteikkaan runsaassa viinissä on rapsakka hapokkuus ja hyvä tasapaino.
Viinin käyttö
Erinomainen viini mereneläville ja runsaanmakuisille kalaruoille. Sopii hyvin simpukoille ja ostereille. Voi kellaroida kymmenen vuotta.