Jean-Baptiste Adam
Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.
Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä, viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.
Jean-Baptiste Adam Cremant d’Alsace Organic Brut
Cremantin valmistukseen käytetään Chardonnay-, Pinot Noir- ja Pinot Blanc -rypäleitä, kutakin kolmasosan verran. Rypäleet kerätään käsin Ammerschwihrn kylän graniittipitoisesta maaperästä. Ensimmäinen käyminen tapahtuu suurissa ovaalinmuotoisissa tammitynnyreissä 6-8 kuukauden ajan. Pullokypsytys kestää vähintään 18 kuukautta.
Viinin kuvaus
Vaalean oljenkeltainen väri. Tuoksussa vaaleita kukkia, aprikoosia ja hentoa paahtoleipää. Viinissä on elegantit pienet kuplat. Maku on tasapainoinen, hedelmäinen ja pitkä.
Viinin käyttö
Erinomainen aperitiivi, joka sopii myös merenelävien ja kalaruokien kanssa.