Jean-Baptiste Adam Riesling Tradition

Jean-Baptiste Adam

Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.

Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä,  viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.

Jean-Baptiste Adam Riesling Tradition

Rypäleet kerätään käsin Adamin omilta ja vuokraviljelijöiden tarhoilta. Tarhoilla vilejllään pääosin luomuna, mutta kaikki vuokratarhat eivät ole luomusertifioituja. Viini on käynyt ja kypsynyt lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa.

Viinin kuvaus

Vaaleanviherkeltainen väri. Tuoksu on kukkea, sitruksinen, kypsän persikkainen ja viheromenainen. Tasapainoinen, kuiva ja hienostuneen hapokkuuden raikastama maku on runsas ja vivahteikas.

Viinin käyttö

Monipuolinen ruokaviini. Sopii salaattien, leikkeleiden, merenherkkujen ja vaalean lihan kanssa. Alsacen klassisia hapankaaliherkkuja unohtamatta. Juustoista parasta seuraa ovat pehmeät lehmän- ja vuohenmaitojuustot.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluJuustotLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Miedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Jean-Baptiste Adam
Maa Ranska
Alue/luokitus Alsace AOC
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta 15,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit