Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Reserve

Jean-Baptiste Adam

Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.

Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä,  viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.

Jean-Baptiste Adam Pinot Gris Reserve

Alsacessa harvinainen kuiva Pinot Gris -viini on tehty Adamin omilla tarhoilla Ammerschiwihrissä kasvaneista rypäleistä. Viini on käynyt suurissa yli 100 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä lämpötilakontrolloiduissa kellareissa noin 20 asteessa.

Viinin kuvaus

Vihertävän keltainen väri. Runsaan hedelmäisessä tuoksussa on hunajan, sitrusten ja aprikoosin vivahteita. Pirteän hedelmäinen ja kuiva maku on hieman mausteinen ja runsaan hedelmäinen.

Viinin käyttö

Sopii merenherkkujen, vaalean lihan, parsan ja pastaruokien kanssa. Mainio aperitiivi, joka sopii sellaisenaan nautiskeluun tai pehmeiden juustojen kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Miedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Jean-Baptiste Adam
Maa Ranska
Alue/luokitus Alsace AOC
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Pinot Gris (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 509877
Suositushinta 15,90 €
Lehdistömaininnat

89 p – Pekka Suorsan Viiniopas 2016 (2014)
4/5 Harmoninen, laadultaan erinomainen edullinen ostos – Viinilehti.fi (2014)

Kilpailumenestys
Sertifikaatit