Hacienda Araucano
Ranskalainen Francois Lurton on niin sanottu ”flying winemaker”, jonka missiona on löytää parhaat terroirit maarajoista välittämättä. Lurtonin Chilen tila kulkee nimellä Hacienda Araucano. Lolol-laaksoon istutettiin ensimmäiset Lurtonin köynnökset vuonna 2000. Maaperä oli tuolloin köyhä, mutta ilmasto loistava. Nykyään Lolol-laaksolla on oma DO-luokitus ja Lurton on etsinyt sopivaa maata myös muualta Chilestä. Hacienda Araucanoa on alunperinkin lähdetty perustamaan Lurtonin arvojen mukaan kestävä kehitys edellä, ja tila on kokonaan biodynaamisesti sertifioitu.
Hacienda Araucano Humo Blanco Cabernet Sauvignon
Humo Blanco -sarja on saanut nimensä Lolol-laakson erityispiirteen mukaan: mereltä saapuva kylmä ilma muodostaa aamuisin laaksoon vaaleaa sumua, ”Humo Blanco”. Biodynaamisesti sertifioidut rypäleet on poimittu käsin ja käytetty villihiivoilla. Kypsynyt 2-3 käyttökerran tammitynnyreissä kuusi kuukautta.
Viinin kuvaus
Rubiininpunainen väri sinertävillä vivahteilla. Tuoksusta voi erottaa marjaisuutta kuten punaista kirsikkaa ja karhunvatukkaa sekä paahteisia ja mausteisia sävyjä. Intensiivinen ja lähes pureskeltava viini, jonka pitkässä, mehukkaassa maussa tuntuvat tanniinit ja hyvä hapokkuus.
Viinin käyttö
Paahdetut punaiset lihat: rosmariinilla maustettu naudan sisäpaisti, filet mignon ja pitkään haudutettu naudanliha. Sopii myös tartarpihville.