Franz Haas
Franz Haas on perustettu 1880 Etelä-Tiroliin, Alto Adigen arvostetulle viinialueelle Italian Alppien vaikutuspiiriin. Tilan ohjakset on aina siirretty perheen esikoiselle, jotka ovat kaikki olleet nimeltään Franz. Talo tunnetaan erityisesti seitsemännen Franzin upeista, kunnianhimoisista Pinot Nero -viineistä. Värikkäät ja ekspressiiviset etiketit ovat taiteilija-arkkitehti Riccardo Schweizerin käsialaa.
Franz Haas Pinot Nero
Franz Haas itse sanoi, että Pinot Nero on herkkyytensä ja hienostuneisuudensa puolesta kuin ”valkoviini punaisten joukossa”. Haas teki 30 vuotta intohimoista tutkimustyötä selvittäen lähes 600 eri Pinot Nero -kloonin käyttäytymisen viininteon eri vaiheissa tarhoilla ja kellarissa. Viiniin on valittu erityisen pienisatoisia klooneja, joka tuo vivahteikkaan maun ja varmistaa laadun. Viini kypsyy tammitynnyreissä 12 kuukautta ennen pullotusta.
Viinin kuvaus
Rubiininpunainen väri. Tuoksusta löytyy maraschino-kirsikkaa, vadelmaa, marsipaania ja hilloista luumua sekä neilikkaa ja kanelia. Jälkimaussa voi erottaa villiyrttejä. Elegantit tanniinit tekevät viinistä raikkaan ja eloisan.
Viinin käyttö
Kalaruuille, pienriistalle ja muille liharuuille. Kellarointipotentiaali n. 10 vuotta.