Bodega Piedra Negra
Piedra Negran perustaja, ranskalainen Francois Lurton, on niin sanottu ”flying winemaker”, jonka missiona on löytää parhaat terroirit maarajoista välittämättä. Uco Valleyn alueella Lurton on ollut pioneeri, joka perusti tarhansa korkealle Andien juurelle. Maaperä täällä muistutti häntä kotimaan Pessac-Léognanista. Lurtonille on on alun alkaen ollut tärkeää tuottaa viinit ympäristöystävällisesti.
Piedra Negra Arroyo Grande Jackot Organic
Arroyo Grande Jackot -viinin rypäle Friulano tunnettiin ennen nimellä Tocai Friulano, mutta Unkarin Tokaj-alueen painostuksesta nimestä pudotettiin etuosa pois. Jackot viittaa leikkisästi rypäleen historiaan, väärinpäin luettuna viinin nimi on tokcaj! Toisessa kotipaikassaan Sloveniassa rypäleen nimi on ihan virallisestikin Jakot. Friulanon toivat Argentiinaan pohjois-italialaiset maahanmuuttajat. Viinistä 60% kypsyy betonitankissa, loput munanmuotoisissa betonitankeissa ja keraamisissa amforoissa. Osa viinistä on kuorikontaktissa 1-3 kuukauden ajan vaihdellen vuosikerran mukaan.
Viinin kuvaus
Keltainen väri vihreillä vivahteilla. Tuoksussa löytyy raikasta limeä, yrttisyyttä sekä aavistus jasmiinia ja earl grey -teetä. Viini on rakenteikas ja kermainen, hyvällä hapokkuudella. Jälkimaussa tulee häivähdys valkoisia kukkia.
Viinin käyttö
Vaalea liha, kateenkorva ja pasta äyriäisten kera.