Barone Ricasoli
Toscanan viinien paroni lähes tuhannen vuoden kokemuksella. Ricasolin suvun 1100-luvulta lähtien asuttamasta Brolion linnasta on tullut Chianti Classicon symboli. Kumpuilevien rinteiden, kauniiden laaksojen sekä tammi- ja kastanjametsien ympäröimä 1200 hehtaarin tila, jossa Barone Ricasoli viljelee viiniä 240 hehtaarin ja oliiveja 26 hehtaarin alueella. Nykyinen tilan omistaja paroni Francesco Ricasoli panostaa viinitarhojen kestävään kehitykseen. Chianti Classico -spesialisti valmistaa erinomaisia ja laadukkaita viinejä, jotka kertovat tarinaa alueen maaperästä ja talon omaperäisestä tyylistä.
Barone Ricasoli Organic Chianti
Ricasolin viinitilan nykyinen omistaja paroni Francesco Ricasoli panostaa viinitarhojen kestävään kehitykseen, ja nyt perinteikäs talo lanseeraa Suomeen ensimmäisen luomusertifioidun viininsä. Tyylipuhtaan Chiantin rypäleet tulevat eri puolilta aluetta, ja se on kypsynyt terästankissa ilman tammea.
Viinin kuvaus
Rubiininpunainen väri. Tuoksussa erottuu hapankirsikkaa ja kirsikkahilloa sekä yrttejä kuten rosmariinia. Maku on keskitäyteläinen, josta löytyy niinikään kirsikkaisuutta täydennettynä luumulla ja yrttisyydellä. Viinissä on marjaisaa hapokkuutta ja hieman tanniinneja.
Viinin käyttö
Tomaattisten pastaruokien, juustojen ja erilaisten lihojen kanssa.