Viña Sol

Torres

Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään.

Viña Sol

Viini syntyi, kun Miguel A. Torres halusi testata Dijonissa, Ranskassa saamiaan oppeja. Hän kokeili Parellada-rypäleen käyttämistä viilennetyissä terästankeissa Ylä-Penedesin vuoristossa.

Käyminen tapahtuu ruostumattomissa terästankeissa 15°C:ssa 2 viikon ajan. Viiniä ei kypsytetä erikseen tammitynnyrissä, vaan raikkaan aromaattisuuden ylläpitämiseksi se säilytetään voimakkaasti viilennetyissä terästankeissa ja pullotetaan tilausten mukaan.

Viinin kuvaus

Vaaleanviherkeltainen väri. Tuoksu on elegantti, raikkaan hedelmäinen ja kevyen mausteinen. Aistittavissa viheromenaa, aprikoosia ja appelsiininkukkaa. Suutuntuma on hedelmäinen ja eloisa.

Viinin käyttö

Sopii erinomaiseksi aperitiiviksi! Kokeile myös erilaisten kalaruokien, kuten kylmäsavulohen kanssa. Pikkupullo on myös helppo ottaa mukaan piknikille.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Torres
Maa Espanja
Alue/luokitus Katalonia, DO Catalunya
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Garnacha
Parellada
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 4.2
Alkoholipitoisuus 11,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 18,75 cl, 20 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 24
Alkon tuotenro 917104
Suositushinta 3,30 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen