Torres Natureo Muscat Non-Alcoholic

Torres

Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään.

Torres Natureo Muscat Non-Alcoholic

Viini on valmistettu 100 % Muscat -rypäleistä. Ensin on valmistettu ”tavallinen” viini rangoista poistetuista rypäleistä, joiden on annettu liota oman mehunsa kanssa hetken ennen alkoholikäymisen aloittamista. Alkoholikäyminen on tapahtunut terästankeissa kontrolloidussa 14-16C lämpötilassa, jonka päätteeksi viini on säilytetty jäähdytettynä alkoholin poiston aloittamiseen saakka.

Alkoholin poistaminen on tapahtunut Spinning Cone Column (SCC)-menetelmää käyttäen. Menetelmä käyttää painetta hyödyksi, jolloin viiniä voidaan höyrystää matalammissa lämpötiloissa kuin kiehuminen, jolloin viinin luonnolliset aromit eivät vahingoitu. Ensimmäisessä vaiheessa otetaan viinistä talteen osia, jotka sisältävät suurimman osan viinin aromeista. Seuraavassa vaiheessa viiniä lämmitetään sen verran, että alkoholi höyrystyy ja saadaan poistettua. Tämän jälkeen viinin alun perin kuuluneet, siitä talteen otetut aromit palautetaan viiniin.

75 cl / 534987 / 8,60€

37,5 cl / 531384 / 4,98€

Viinin kuvaus

Vaalean viherkeltainen. Intensiivisen hedelmäinen ja kukkainen tuoksu, jossa sitruksia, persikkaa ja vihreää omenaa. Raikas, pirteähappoinen, eloisa ja elegantti maku.

Viinin käyttö

Tarjoillaan viilennettynä (10–12 °C). Erinomainen aperitiivi. Sopii mainiosti esim. kana- ja rapusalaatille, merenherkuille ja risotolle.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Torres
Maa Espanja
Alue/luokitus
Viinityyppi Alkoholiton valkoviini, Valkoviinit
Rypäleet Muscat (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 29
Alkoholipitoisuus 0,0 %
Saatavuus Alko, Päivittäistavarakauppa, Ravintolamyynti
Pullokoot 37,5 cl, 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 531384
Suositushinta 4,98 €
Lehdistömaininnat

”Raadin suosikki” – Helsingin Sanomat, toukokuu 2015

Kilpailumenestys
Sertifikaatit