Torres
Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään.
Torres Clos Ancestral
Clos Ancestral on Katalonian viininviljelyn perintöä vaaliva viini. Torres on yli 30 vuoden ajan pyrkinyt palauttamaan Katalonian alkuperäislajikkeita, joista tässä viinissä käytettävä Moneu on yksi. Alkuperäislajikkeet antavat viinille ainutlaatuisen identiteetin ja pitävät historian elossa. Moneu, kuten monet alkuperäislajikkeet, kypsyy myöhään ja se kestää korkeita lämpötiloja ja kuivuutta. Tällaisten lajikkeiden viljely on välttämätöntä, jos viininviljelyä meinataan jatkaa ilmaston muuttuessa. Moneu kypsyy osin saviruukuissa ja amforassa. Blendissä on lisäksi Tempranillo ja Garnacha -rypäleitä, jotka kerätään 30-40-vuotiaista köynnöksistä.
Viinin kuvaus
Viininpunainen väri. Tuoksussa vadelmaa ja mausteisuutta. Keskitanniininen suutuntuma, jossa mustikkaa, kukkaisuutta ja hieno hapokkuus. Vivahteikas ja elegantti, ryhdikkään hapokas viini.
Viinin käyttö
Riistalinnut, mausteiset makkarat ja tapakset.