Torres Celeste Verdejo

Torres

Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään.

Torres Celeste Verdejo

Celeste-sarjan ensimmäinen valkoviini tulee Ruedan viinialueelta, joka tunnetaan erityisesti yrttisisistä, runsaan aromaattisista ja aavistuksen bitterisistä Verdejo-rypäleestä valmistetuista viineistään. Rypäleet viiniin on poimittu soraisilta ja kivisiltä palstoilta läheltä Douro-jokea. Ei tammikypsytystä.

Viinin kuvaus

Kirkas kultaan vivahtava väri. Runsaan aromaattisesta tuoksusta voi erottaa yrttisiä aromeja kuten fenkolia, anista ja vihreää mantelia, sitrusta, ananasta ja hieman kukikkuutta. Maussa on lisäksi mangon ja persikan sävyjä. Pirteän hapokas ja napakka.

Viinin käyttö

Erinomainen aperitiivi. Toimii äyriäisten, raikkaiden kalaruokien ja salaattien kera.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Torres
Maa Espanja
Alue/luokitus DO Rueda
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Verdejo
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 923882
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit