Weingut Tesch

Vuodesta 1723 Lounais-Saksan Nahessa toiminut Tesch on erikoistunut kuiviin Riesling -viineihin. Perinteistä poikkeavista viinien ulkoasuista palkittu Tesch lukeutuu Saksan kärkituottajiin.

Mikrobiologin koulutuksen omaava Martin Tesch ei kangistu kaavoihin ja perinteisiin, vaan pyrkii aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen niin viinien kuin pakkaustenkin osalta. Martinin mukaan: ”Hauskuus ei haittaa.”

Tesch on toinen jäljellä olevista Saksan huipputuottajien järjestön VDP:n alkuperäisjäsenistä. Viinit tuotetaan ainoastaan Nahen alueen laadukkaimpien, Grosses Gewächs -luokiteltujen tarhojen rypäleistä.

Martin Tesch palkittiin Saksan suurimman sanomalehden Frankfurter Allgemeinen vuoden tuottajana 2012, ja sai myös ensimmäisenä elintarviketuottajana arvostetun Red Dot -design palkinnon vuonna 2006.

Tesch kommunikoi korkealaatuiset viininsä valtavirrasta poiketen mm. tekemällä yhteistyötä Gibson -kitaroiden, Saksan tunnetuimman punkyhteen Die Totenhosenin, ja Saksan merkittävimmän rock-festivaalin Rock am Ringin viinitoimittajana.

Teschin tarhoja viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, mutta niille ei ole hankittu sertfiointia.

Valmistusmaa: Saksa
Valmistusalue: Nahe