Kirjoitettu

Uusi Roseeriesling nyt Alkossa!

Winestaten ja Weingut Neiss ovat yhteistyössä luoneet Suomen ensimmäisen roseeviinin Riesling-rypäleestä. That’s Neiss Pink Riesling nimeä kantava viini on maanantaina 20.4. saapunut Alkon valikoimaan.

”Ajatus Riesling Rosé -viinin kehittämisestä syntyi kuten monet timanttiset ideat, vahingossa. Istuimme Etelä-Saksassa Pfalzin viinialueella kotiaan ja vinitilaansa pitävän viinintekijän Axel Neiss’in puutarhassa. Lasissani oli vielä maistelun jäljiltä tilkka Pinot Noir -punaviiniä, kun isäntämme kaatoi sinne lounasviiniksi valittua kuivaa Rieslingiä. Taisin siinä kohtaa olla keskittynyt kännykkääni, enkä seurannut tilannetta. Kun sitten taas havahduin osallistumaan pöytäkeskusteluun, lasissani oli roseeviiniä, jota päätin maistaa. Kyselin mitä mieltä muu seurue oli mielestäni erittäin maukkaasta roseeviinistä. Kummastukseksi kenelläkään muulla ei ollut roseeviiniä ja vasta siinä kohtaa tajusimme mitä oli tapahtunut – Näin Riesling Rosén tarina sai alkunsa ja loppu on toivottavasti historiaa!” Kertoo Winestate Oy:n toimitusjohtaja, Master of Wine Tuomas Meriluoto.

 

That’s Neiss Pink Riesling

That’s Neiss Pink Riesling valmistetaan lisäämällä riesling-viiniin pieni määrä Pinot Noir -rypäleistä valmistettua viiniä. Lopputuloksena syntyy laadukas ja tyylikäs puolikuiva roseeviini, jossa tuoksuvat kypsät vadelmat, päärynäisyys sekä vaalea kukkaisuus. Eloisa, rypäleelle tyypillinen aromikkuus ja voimakas mineraalisuus tuovat viiniin rakennetta, joka ei varmasti jätä kylmäksi.

Raikas uutuustuote on mainio viini nautittavaksi sinällään, mutta sopii loistavasti myös kalaruokien, merenelävien ja mausteisten ruokien parina.

 

Weingut Neiss

Viinin valmistuksesta vastaa  vuonna 1547 perustettu Weingut Neiss. Kindenheimin kylässä, Saksan Pohjois-Pfalzissa sijaitsevan Viinitilan johdossa oleva Axel Neiss on ollut pariinkin otteeseen ehdolla Saksan parhaaksi punaviinin tuottajaksi.

Tilan tuotanto jakautuu noin 60 %-40 % suhteessa valko- ja punaviinien kesken. Vuonna 1971 syntynyt Axel Neiss sai perhetilan viininvalmistuksen käsiinsä vanhemmiltaan vuonna 1997 opiskeltuaan viinin valmistusta mm. Geisenheimissa, Champagnen Eperneyssa ja Argentiinassa.

Ahkera ja veijarimaisen iloinen Axel on palkittu tuottaja niin Saksassa kuin kansainvälisestikin, josta kertovat mm. palkinnot kansainvälisessä Riesling du Monde kilpailussa. Erityisen ylpeä Axel on siitä, että hänen punaviinejään tarjottiin Saksan isännöimässä G8 huippukokouksessa vuonna 2007.

That’s Neiss viinisarja on ehkä Axelin rakkain projekti. Viinit ovatkin tuttu näky myös monissa saksalaisissa Michelin-palkituissa ravintoloissa.

 

Lisätietoja:

Tuomas Meriluoto, toimitusjohtaja, Winestate Oy, puh. 040 523 9530 tai tuomas.meriluoto [at] winestate.fi