Tosalet Old Vines

Hammeken Cellars

Hammeken Cellars on Nicholas Hammekenin vuonna 1996 perustama, uutta ja nuorekkaan hedelmäistä espanjalaista tyyliä edustava viinitalo. Dynaaminen viinitalo tuottaa viinejä kaikilla Espanjan merkittävimmillä tuotantoalueilla.

Tosalet Old Vines

Vuoristoinen Priorat sijaitsee Koillis-Espanjassa lähellä Välimerta. Viinitarhat sijaitsevat vuorten rinteillä, ja lämpötilaerot päivien ja öiden välillä ovat suuria. Prioratin punaviinit ovat luonteikkaita ja mineraalisia.

Viinin kuvaus

Erikoisen Tosaletista tekee se, että viiniä ei ole lainkaan tammikypsytetty, kuten Prioratissa on yleisesti tapana. Yli 50-vuotialta tarhoilta kerätyt rypäleet sekä ”llicorellaksi” kutsuttu ravinneköyhä ja mineraalinen maaperä ovat pääroolissa.

Väriltään syvän purppura viini, jonka tuoksussa on happamia punaisia marjoja, eukalyptysta sekä maaperän tuomaa mineraalisuutta. Melko täyteläinen ja intensiivisen hedelmäinen viini, jossa on korkea hapokkuus ja napakat tanniinit. Viiniä on suodatettu vain hieman, ja pulloihin saattaa kertyä ajan saatossa hieman sakkaa.

Lisätiedot

Tuottaja Hammeken Cellars
Maa Espanja
Alue/luokitus Priorat
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (15 %)
Carignan (35 %)
Grenache (50 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 15 %
Saatavuus Duty Free, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta
Lehdistömaininnat

Wine Spectator 90 pistettä

Kilpailumenestys
Sertifikaatit