Thats Neiss Cuvée Red

Weingut Neiss

Weingut Neiss on perustettu 1547 ja se omistaa noin 25 hehtaaria tarhoja Kindenheimin kylässä Pohjois-Pfalzissa. Viinitilan johdossa oleva Axel Neiss on ollut pariinkin otteeseen ehdolla Saksan parhaaksi punaviinin tuottajaksi.

Thats Neiss Cuvée Red

Axel Neiss istutti 90-luvun lopulla Bordeaux-lajikkeita omille tarhoilleen Pohjois-Pfalzin Kindenheimissa. Saatuaan vuonna 2010 yli 500 saksalaisen punaviinin joukosta 2. sijan Spätburgunder viinillään ja köynnösten saavutettua 15 vuoden iän Axel päätti valmistaa That’s Neiss viiniparin, jonka punainen versio valmistuisi Bordeaux-lajikkeista. That’s Neiss punaviiniin rypälemassaa on murskauksen jälkeen kylmämaseroitu 36 tuntia ennen käymisen alkamista, mahdollisimman runsaan väri ja aromiuutoksen varmistamiseksi. Käyminen tapahtui terästankeissa, minkä jälkeen viini on kypsynyt 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kokonaistuotanto noin 6 000 pulloa.

Viinin kuvaus

Intensiivinen, lähes musta, syvän purppurainen väri. Runsaan pyöreässä tuoksussa tummaa marjaisuutta ja tammen paahteisuutta. Täyteläinen, samettisen pehmeä maku on Cabernet lajikkeille tyypillisesti hieman paprikainen, luumumainen, mausteinen ja suklainen. Tasapainoinen, moniulotteinen ja runsas.

Viinin käyttö

Suositellaan nauttimaan dekantoituna tai isopesäisestä lasista paahdettujen tai grillattujen liha- ja riistaruokien kumppanina. Ikääntymispotentia oikein säilytettynä 15 vuotta.

Lisätiedot

Tuottaja Weingut Neiss
Maa Saksa
Alue/luokitus Pfalz
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Franc ( %)
Cabernet Sauvignon ( %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta 17,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit