Terra Sana

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François Lurton syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

François Lurtonin viinitarhat ovat biodynaamisesti hoidettuja ja viini tehdään mahdollisimman luonnonmukaisesti nykyaikaista teknologiaa hyödyntäen. François pyrkii tiiminsä kanssa löytämään kullekin maaperälle parhaiten sopivan rypäleen. Tavoitteena on tehdä luomuviinejä, jotka maistuvat paremmilta kuin perinteisin keinoin viljellyt viinit.

Viinit ovat puhtaita ja tyylikkäitä, ranskalaiseen tyyliin tehtyjä, mutta sisältävät aina kasvupaikkansa tuomaa alueelle tyypillisiä vivahteita.

Terra Sana

Terra Sana on François Lurtonin intohimo, koska hän pääsee toteuttamaan siinä mahdollisimman luonnollista viininviljelyä. Viiniköynnökset sijaitsevat Larzacissa, Languedocissa. Ilmasto on välimerellinen, kuumat kuivat kesät ja leudot talvet. Meren läheisyys tuo viineihin eloisuutta ja aromikkuutta. Maaperä on graniittia ja kalkkikiveä. Viiniköynnökset ovat noin 10-15-vuotiaita.

Viinin kuvaus

Tummanpunainen väri, voimakas hedelmäinen tuoksu, jossa mustaherukkaa ja lakritsia. Pehmeä makumaailma, silkkiset tanniinit, mineraalisuutta, tummaa kirsikkaa ja kukkaisuutta.

Viinin käyttö

Sopii kevyiden liharuokien ja runsaampien kalaruokien kanssa nautittavaksi. Tarjoillaan viilennettynä 16-18 asteeseen.

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Pays d´Oc IGP
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Syrah
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu