Somiadors

7 Magnífics

7 Magnifics on seitsemän viinin sarja, joka koostuu Katalonian pienillä DO -alueilla tuotetuista viineistä. Jokainen viini edustaa parhaimmalla tavalla alueensa historiaa, ominaisuuksia sekä viininviljelyn saloja.

Somiadors

Somiadors kiteyttää luonteikkaan viinialueen hengen. Somiadors (haaveilijat) viittaa Empordàn alueen luovaan ja mielikuvitukselliseen identiteettinen. DO Empordà sijaitsee Espanjan koillisnurkassa, Gironan maakunnassa. Kyseessä on vanha viinialue, jossa on valmistettu viiniä jo 1100-luvulla. Makeat ja bulkkiviinit alkavat väistyä ja DO Empordà tunnetaankin nykyään laadukkaista ja mielenkiintoisista craft-viineistään, jota myös Somiadors edustaa.

Ilmasto on välimerellinen, johon kova pohjoistuuli tuo oman lisämausteensa. Viinin valmistukseen on käytetty alueen kahta tyypillisintä rypälettä Cariñenaa ja Garnachaa. 70% viinistä on käynyt ranskalaisissa uusissa tai kerran käytetyissä tynnyreissä 9 kuukauden ajan. Viinin takana on viinintekijä Albert Llopart.

Viinin kuvaus

Väriltään rubiininpunaisessa viinissä on aistittavissa kypsää hedelmäisyyttä, mansikkahilloa ja persikkaa, sekä miellyttäviä metsän aromeja ja mausteita kuten timjamia. Täyteläisen luonteikas viini!

Viinin käyttö

Sopii nautittavaksi erilaisten runsaan makuisten liharuokien kanssa, kuten riista- ja pataviiniksi. Kokeile myös juustojen ja leikkeleiden kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja 7 Magnífics
Maa Espanja
Alue/luokitus DO Empordà
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cariñena
Garnacha
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus
Sokeripitoisuus
Alkoholipitoisuus 14,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 14,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit