Pauly Generations Riesling

Axel Pauly Weingut

Axel Pauly (s.1979) valmistui Saksan arvostetuimmasta viiniyliopistosta Geisenheimista vuonna 2006 ja ehti opintojensa aikana omaksua viinintekoa niin Rheingaussa, Pfalzissa, Uusi-Seelannissa kuin Kalifoniassakin. Viikinkimäisestä olemuksestaan huolimatta Axel valmistaa herkullisen hienostuneita ja selkeän omaleimaisia viinejä historiallisella perhetilalla Lieserin kylässä legendaarisen Berkastel-Kuesin naapurista. Axel työstää 8 hehtaarin viljelyksiään erittäin paneutuneesti ja optimoi rypäleiden kasvua kullakin palstallaan erittäin tarkasti sen mukaan, minkä tyyppistä viiniä hän haluaa kultakin palstalta valmistaa. Axel on myös ennakkoluulottomasti uskaltautunut valmistamaan valtavirrasta poikkeavia viinejä, mistä osoituksena mm. rutikuiva Purist Riesling. Axelin ansiot Moselin lupaavimpien tulokkaiden joukossa on tunnustettu mm. Fine Germany -lehden valinnalla Saksan Top 101 New Generation tuottajien joukkoon.

Pauly Generations Riesling

Axel Paulyn viinit ovat puhtaita, luonteikkaita ja mineraalisia. Axel Pauly tuottaa rieslingiä jyrkillä liuskekivisillä etelä- ja kaakkoisrinteillä viileän ilmaston Moselissa. Pauly Generations Rieslingin rypäleet poimitaan käsin, jota seuraa 10 tunnin kuorikontakti ja spontaanikäyminen terästankeissa luonnonhiivalla. Viini kypsyy tankeissa 4-5 kuukautta.

Viinin kuvaus

Keltainen, hennosti vihreään kääntyvä väri. Tuoksussa sitrushedelmiä ja keltaluumuisuutta. Maultaan pirteän hapokas, runsaan hedelmäinen ja mineraalinen. Pirteä hapokkuus tasapainottaa viinin makeutta, joten jälkimaultaan viini taittuu kuivaan.

Viinin käyttö

Viini sopii parhaiten sellaisenaan nautittavaksi tai mausteisen ruoan kanssa. Tarjoillaan viilennettynä 6-8 asteeseen.

Lisätiedot

Tuottaja Axel Pauly Weingut
Maa Saksa
Alue/luokitus Mosel
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 17
Alkoholipitoisuus 11 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit