Oremus Mandolas Dry Furmint

Tokaj Oremus

Unkarin Tokaj -viinien kansainvälinen maine houkutteli Vega Sicilian omistavan Alvarezin perheen hankkimaan Unkarin valtion yksityistämän Tokaj-tilan vuonna 1993. Perusteellisen tutkimustyön ja mittavien investointien jälkeen tuotantoprosessia modernisoitiin, tavoitteena tuottaa alueen hienoin Tokaj -viini.

Oremus Mandolas Dry Furmint

Arvostetulta Mandolás tarhalta valmistettu kuiva Tokaj viini, tehdään vulkaanisessa maaperässä Tokajin rinteiltä kasvaneista rypäleistä. Mandolas viini edustaa noin 40%:a Vega Sicilian omistaman Tokaj Oremuksen koko tuotannosta.

Viini on käynyt uusissa unkarilaisissa tammitynnyrissä kymmenen vuorokautta 18C:ssa, minkä jälkeen sitä on kypsytetty vielä seitsemän kuukautta yhdessä sakkansa kanssa tammitynnyreissä runsaan aromimaailman aikaansaamiseksi.

Viinin kuvaus

Voimakas kullan keltainen väri. Tuoksussa tammen tuomaa paahteisuutta ja raikkaita omenaisia ja ananaksen aromeja. Tammikypsytyksen myötä maussa löytyy paahteisuutta ja mausteisuutta. Maku on täyteläinen ja kermaisa, eloisa, mineraalinen ja pirteän hapokas. Viini on nautittavimmillaan 5 vuoden ikäisenä.

Viinin käyttö

Voimakkaille kalaruoille, äyriäisten tai vaalean lihan seuraksi. Runsaan aromattinen ja hedelmäisen mausteinen maku täydentää erinomaisesti myös aasialaisen keittiön herkkuja.

Lisätiedot

Tuottaja Tokaj Oremus
Maa Unkari
Alue/luokitus Tokaj
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Furmint (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 598027
Suositushinta 16,74 €
Lehdistömaininnat

Jancis Robinson 17/20 p

3/5 & Bästa Köp – Allt om Vin 4/2012 (2009): ”Erittäin hyvä, yrttisen persoonallinen ja ruokaystävällinen kiinnostava tyyli. Tasapainoinen ja jännittävä maku.”

Kilpailumenestys
Sertifikaatit