Noble Vines 446 Chardonnay

Delicato Family Vineyards

Kalifornialainen perheyhtiö on ollut pohjustamassa kalifornialaista viiniperinnettä jo yli 90 vuoden ajan. Indelicaton perheen kolmas sukupolvi on mukana perheyrityksessä ja jatkaa suvun innovatiivista työskentelyä viinien parissa.

Noble Vines 446 Chardonnay

Noble Vines Collection on kunnianosoitus klassisille eurooppalaisille lajikkeille ja viiniköynnösklooneille. Klooneja on satoja erilaisia, ja jokainen niistä on numeroitu.Tunnetuimmat kloonit ovat kotoisin Ranskan klassisimmilta alueilta, kuten Bordeaux’n huipputiloilla yleisesti käytetty Cabernet Sauvignon-klooni 337 sekä Pinot Noir-klooni 667 Dijonista, Burgundista.

Viinin kuvaus

Viiniköynnösklooni numero 4 on levinnyt laajasti viinitarhoille ympäri Kaliforniaa viime vuosikymmenten aikana. Tämän köynnöskloonin tuottamien rypäleiden tyypilliset aromit ovat vihreä omenaisuus, ja viineissä on usein runsaasti myös eksottisten hedelmien vivahteita (mango, ananas, kookos). Viinin rypäleet on kerätty viinipalstalta numero 46, joka sijaitsee viileällä tuotantoalueella Kalifornian Montereyssä, tarkemmin San Bernaben ala-alueella. Näistä numeroista syntyy myös numeroyhdistelmä 446. Puolet viinistä on käynyt läpi malolaktisen käymisprosessin sakan päällä, joka tuo viiniin lisää syvyyttä ja runsautta.

Viinin käyttö

Noble Vines 446 Chardonnay sopii erinomaisesti rasvaisten kalaruokien, merenelävien ja linturuokien kanssa nautittuna.

 

Lisätiedot

Tuottaja Delicato Family Vineyards
Maa Yhdysvallat
Alue/luokitus Kalifornia, Monterey
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus
Alkoholipitoisuus 14,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta 18,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Kestävä kehitys