Lindauer
Lindauer -viinit ovat todiste siitä, että Uuden-Seelannin viileässä ilmastossa voi tuottaa huippulaadukkaita kuohuviinejä. Viinit valmistetaan samppanjamenetelmällä ja niiden tyyli on runsaan paahteinen.
Lindauer Brut 20 cl
Lindauer – kuohuviini tulee Uuden-Seelannin pohjoiselta saarelta, Gisbornen ja Hawkes Bay’n alueilta. Merellinen ilmasto ja pitkä viileä kasvukausi kypsentää rypäleet täydellisiksi kuohuviinin tuotantoa varten. Poiminta tapahtuu hieman aikaisemmin, jolloin rypäleissä on vielä hyvä hapokkuus tuottaakseen hyvän perusviinin kuohuviinituotantoon.
Valmistuksessa kuorimassa erotetaan nopeasti mehusta varoen ja annetaan hieman hapettua jolloin Pinot Noir-rypäleestä tulleet värit sekä kitkeryys häviävät. Valitut hiivat lisätään, mehu annetaan käydä nopean käymisen lämpötilakontrolloidusti jonka jälkeen käynnistetään malolaktinen käyminen hiivasakkojen kanssa. Hiivasakkojen läsnäolo lisää rakennetta viiniin.
Vähintään 3 kk:n kellaroinnin jälkeen perusviini kirkastetaan varoen, sekoitetaan ja pieni annos reserve-viiniä (edellisten vuosien viinejä, mahdollistaa tasalaatuisuuden) lisätään sekoitukseen.
Viinin kuvaus
Lindauer on täyteläinen, hyvärakenteinen kuohuviini, jossa on kauniit, pysyvät kuplat ja tyylikkyyttä. Hiivainen ja paahteinen tuoksu kielii pidemmästä kypsytyksestä. Maku on raikas, rapea, täyteläinen ja tasapainoinen. Jälkimaku on pitkä ja maukas.
Viinin käyttö
Valmis juotavaksi myyntiin tullessaan. Sopii nautittavaksi alkupalojen tai rasvaisten kalojen kanssa sekä aperitiivina.