Hekate Passito

Feudo Arancio

Feudo Arancion omistaa vuonna 1904 perustettu Gruppo Mezzacorona, joka on tänä päivänä yksi Italian suurimmista ja dynaamisimmista viinintuottajista. Mezzacoronan omistukseen kuuluu 2 400 hehtaaria viljelysalaa Trentino-Alto Adigen alueella Pohjois-Italiassa sekä 880 hehtaaria Sisiliassa. Vulkaaninen maaperä tuottaa eloisan tasapainoisia viinejä niin Sisilian perinteisistä kuin kansainvälisistäkin rypälelajikkeista. Feudo Arancion tila on jo rakentamisvaiheessa suunniteltu ympäristöä huomioiden, tavoitteena, että valmistus ja viljely rasittaisivat luontoa mahdollisimman vähän.

Hekate Passito

Hekate – Kreikkalaisen mytologian yön, aaveiden ja noituuden jumalatar. Hekate viinimaailmassa on makea ja viettelevän runsas Passito-menetelmällä valmistettu aromikas viini. Passito- viinin rypäleet kuivatetaan auringossa poiminnan jälkeen, kunnes rypäleistä haihtuu haluttu määrä nestettä, rypäleet ”rusinoituvat” ja sokerit sekä aromit konsentroituvat. Hekate Passito on sekoitus aromaattisia lajikkeita, Moscatoa, Sauvignon Blancia sekä Viognieria.

Viinin kuvaus

Kaunis hunajansävyinen väri. Tuoksussa on kuivattuja kukkia, kamomillaa, persikkaa, kuivattua aprikoosia, hunajaa sekä mausteisuutta. Rikkaassa, makeassa maussa on hedelmäisyyttä, runsautta, miellyttävää hapokkuutta sekä balsamicon vivahdetta.

Viinin käyttö

Sopii erinomaisesti hedelmäleivonnaisten, pähkinäleivosten, jäätelön, kermakakkujen sekä suolaisten juustojen ja hanhenmaksan seurana.

Soveltuvuus

Lisätiedot

Tuottaja Feudo Arancio
Maa Italia
Alue/luokitus Sicilia IGT
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Moscato (80 %)
Sauvignon Blanc ( %)
Viognier ( %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 180
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 50 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta
Lehdistömaininnat

Wine Enthusiast 91p.

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Kestävä kehitys