Deep Roots Riesling trocken

Drei Winner (Deep Roots)

Drei Winner on kolmen Rheinhessenin arvostetuimpiin lukeutuvan nuoren viinintekijän yhteistyöprojekti. Alueen voimahahmot Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat kaikki omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisiä viinejä. Intohimoisten ja kunnianhimoisten nuorukaisten tavoitteena on ollut valmistaa moderni kuiva Riesling viini, joka ilmentää paitsi heidän sukujensa historiallisia juuria Rheinhessenin ja koko Saksan arvostetuimpiin viinitarhoihin, myös nostaa Saksan suurimman viinialueen Rheinhessenin mainetta laatuviinien tuottajana.

Deep Roots Riesling trocken

Rypäleet ovat kasvaneet Etelä-Rheinhessenin Wonnegaun perinteikkäimmillä tarhoilla, josta myös valmistetaan alueen laadukkaimmat viinit Flörsheimin, Westhofenin ja Bechtheimin kylien alueella kasvaneista rypäleistä.
Viini on käynyt viilennetyssä terästankissa, jossa sitä on myös säilytetty neljä kuukautta käymisen jälkeen ennen pullotusta. Pullossa viiniä on kypsytetty kaksi kuukautta ennen sen myyntiä.

Viinin kuvaus

Runsas ja hieman mausteinen tuoksu, jossa vivahdus kypsää eksoottista hedelmää. Pirteän hapokas, kuiva, runsas ja voimakaan aromaattinen maku on tuoksun mukainen ja erittäin pitkä. Viini on nautittavimmillaan 2-4 vuoden ikäisenä 8-10 C lämpötilassa.

Viinin käyttö

Runsaan aromikkuutensa johdosta maistuu mainiosti niin merenherkkujen, vaalean lihan kuin eksoottisesti maustettujenkin ruokien kanssa. Kestää myös ruokien kanssa tarjottujne kermaisten kastikkeiden tai pehmeiden ja kermaisten juustojen seurassa.

Lisätiedot

Tuottaja Drei Winner (Deep Roots)
Maa Saksa
Alue/luokitus Rheinhessen
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling ( %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 538407
Suositushinta 12,48 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit