Deep Roots Organic Müller-Thurgau

Drei Winner (Deep Roots)

Drei Winner on kolmen Rheinhessenin arvostetuimpiin lukeutuvan nuoren viinintekijän yhteistyöprojekti. Alueen voimahahmot Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat kaikki omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisiä viinejä. Intohimoisten ja kunnianhimoisten nuorukaisten tavoitteena on ollut valmistaa moderni kuiva Riesling viini, joka ilmentää paitsi heidän sukujensa historiallisia juuria Rheinhessenin ja koko Saksan arvostetuimpiin viinitarhoihin, myös nostaa Saksan suurimman viinialueen Rheinhessenin mainetta laatuviinien tuottajana.

Deep Roots Organic Müller-Thurgau

Deep Roots –sarja saa nimensä sekä Rheinhessenin pitkälle historian juurtuneesta viinin viljelyperinteestä että Drei Winner viinintekijöiden (Dreissigacker, Winter, Wittman) perheiden juurtumisesta aluelle jo useiden sukupolvien ajalta. Viinintekijät ovat kansainvälisestikin alueensa kärkeen arvostettuja ja Drei Winner yhteistyöyritys käynnistyi kolmen lapsuudenystävän projektina vuonna 2010. Rypäleet viinin ostetaan sopimusviljelijöiltä pääosin eteläisestä Rheinhessenistä. Viini on käynyt lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa ja käyminen on keskeytetty ja viini suodatettu halutun jäännössokerimäärän säilyttämiseksi. Viini on kypsynyt muutaman viikon terästankeissa ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Vihertävä väri. Kukkean hedelmäinen tuoksu vivahtaa rypäleisyyden lisäksi myös persikkaan ja sitruksiin. Puolimakea, pirteän hapokas ja hedelmäinen maku on tuoksun mukainen, hieman omenainen ja kukkea. Jälkimaku on pitkä ja miellyttävä.

Viinin käyttö

Erinomainen seurusteluviini. Sopii mainiosti myös merenherkkujen, vaalean lihan ja kasvisruokien kumppaniksi. Puolimakeana myös mainio eksoottisesti maustettujen ruokien kumppani 1-2 vuoden ikäisenä ja 8-10 °C lämpötilassa tarjottuna.

Lisätiedot

Tuottaja Drei Winner (Deep Roots)
Maa Saksa
Alue/luokitus Rheinhessen
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Müller Thurgau
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 30
Alkoholipitoisuus 10 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 538477
Suositushinta 9,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen