Blandy’s Madeira

Blandy’s on vuonna 1811 perustettu viinitalo, joka on Madeiran alkuperäisistä tuottajista ainoana edelleen täysin perheomisteinen. Perheyritys tuottaa Madeiraa kaikissa laatuluokissa ja on erityisen tunnettu Bual-viineistään sekä vuosikertamadeiroistaan.

Blandy’s on myös Madeiran johtava vientiyritys, ja siten erittäin omistautunut Madeiran tunnetuksi tekemiseen ympäri maailman.

Madeiraviini on peräisin Portugaliin kuuluvalta Madeiran saarelta. Tämä väkevöity viini on kypsytetty ainutlaatuisella menetelmällä, joka syntyi aikanaan väkevöidyn viinin matkatessa kauppalaivoilla Madeiralta Intiaan ja takaisin. Tänä päivänä kypsytys tapahtuu kellareissa, missä laivamatkan vaikutusta jäljitellään lämmittämällä Madeiraa. Madeiraa löytyy monia eri laatuja, sekä kuivaa että makeaa. Monipuolisuudestaan johtuen Madeiran gastronomiset potentiaalit ovat lukuisat.

Blandy’s kuului pitkään Madeira Wine Company -nimisen yhteisöön yhdistyen vuonna 1989 portviineistään tutun Symingtonin perheyrityksen kanssa. Tänä päivänä Blandyn suku on Madeira Wine Companyn pääosakas.

Vuoden 1989 jälkeen Blandy’s Madeiran myynti on tuplaantunut ja menestys on auttanut tuomaan Madeiran takaisin viininystävien laseihin, ja ottanut takaisin asemaansa yhtenä viinimaailman klassikkona.

Blandy’s tuottaa Madeiraa kaikissa laatuluokissaan ja on erityisen tunnettu Bual-viineistään, vuosikertamadeiroistaan sekä tietysti suomalaisten kestosuosikista Santa Luzia Madeirasta.

Valmistusmaa: Portugali
Valmistusalue: Madeira