Viiniä lahjaksi: Ruususeppele viinipullon koristeeksi

10.2.2020 - Artikkelit|Tee se itse|

Viini on yksi parhaimmista lahjoista iloisiin juhliin – etenkin kun koristelet lahjapullon persoonallisesti. Kaunis ruususeppele toimii niin viinipullon lahjapakkauksena kuin koristeena päivänsankarin ranteessa. Valitse tämä lahjaviini ja koristeluidea niin ystävänpäivään, äitienpäivään, valmistujaisiin, syntymäpäiville kuin mihin tahansa juhliin.

Viini lahjaksi ja kukkaseppele koristeeksi – näitä tarvitset

Näyttävä viinipullo: Gérard Bertrand Cote des Roses

Tyylikästä roseeta Etelä-Ranskasta | 14,98€

Pariisilaisen taidekoulu École Boullen opiskelija sai tehtäväkseen suunnitella viinipullon, joka henkii Etelä-Ranskalaista Art de Vivre -elämäntapaa. Lopputuloksena syntyi pullo, joka käännettäessä muuttuukin ruusuksi!

Cote des Roses on kuiva, raikkaan hapokas, mutta runsaan marjainen roseeviini, joka sopii hyvin viilennettynä loistavasti merenherkkujen tai vaalean lihan pariin, mutta toimii myös sinällään. Aterian päätteeksi viini viihtyy aromikkaiden pehmeiden juustojen kumppanina.

Seppeleen tarvikkeet

 • pieniä ruusuja, esim. oksaruusuja
 • vihreitä oksia
 • ohutta rautalankaa

Näin teet ruususeppeleen lahjaviinin koristeeksi

 1. Leikkaa ruusut pätkiksi siten, että vartta jää kukan alle 3—4 cm. Leikkaa myös vihreät oksat 4—5 cm pätkiksi.
 2. Aloita seppeleen sitominen ensimmäisestä ruususta. Kiepauta rautalanka ruusun kantaan muutamalla kierteellä. Ota nippu vihreää ja aseta ruusun rinnalle. Kiepauta jälleen kiinni muutamalla kierroksella rautalankaa. Kiinnitä samoin toinen vihreä nippu.
  Kiinnitä seuraavaksi jälleen ruusu.
  Jatka näin, kunnes seppeleen pituus on 20—25 cm. Voit kokeilla seppeleen pituutta ranteeseen.
 3. Kiinnitä seppeleen päät kiinni rautalangalla. Katkaise rautalanka ja työnnä rautalangan pää kukkien varsien sekaan seppeleeseen.
 4. Asettele kranssi viinipullon koristeeksi ja anna kauniiksi lahjaksi. Lahjan saaja voi käyttää pikkukranssia rannekoruna.
LISÄÄ LAHJAVINKKEJÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.