Viini kuuluu kaikille

9.4.2019 - Artikkelit|

Winestate on vuonna 2006 perustettu yksityinen viinimaahantuontiyritys – meidän 20 henkinen porukka tuo vuosittain noin 5,000,000 viinipulloa Suomeen, missä ne löytävät tiensä sun luokse yleensä Alkon hyllyn, taikka ravintolan kautta.

Meidän tiimin jäsenillä on enemmän tietoa viinistä kun kavereille kehtaa myöntää. Kaiken sisällön takana on siis iso määrä kokemusta ja asiantuntemusta – ollaan ihan itse valittu nämä viinit ja päätetty kuskata ne Suomeen asti.

Kaiken sisällön takana on siis iso määrä kokemusta ja asiantuntemusta – ollaan ihan itse valittu nämä viinit ja päätetty kuskata ne Suomeen asti.

Kuitenkin, ymmärretään vallan hyvin, ettei sua välttämättä kiinnosta, mikä on jonkun pienen leikkikentän kokoisen viinipalstan kalkkikivipitoisuus jossain sulle tuntemattoman pienen Ranskalaisen kylän viereisellä pellolla. Me toki erittäin mieluusti kerrotaan mikä se on, jos uskallat kysyä, mutta pääasiassa kuitenkin pyritään jakamaan meidän tietotaitoa sulle aidosti hyödyllisellä tavalla.

Kaikilla on lupa keskustella viinistä

Kaikki voivat meidän mielestä jutella viinistä siinä missä ruoasta, musiikista tai ihan vaikka kauniista maisemasta. Viinin ympärille tavataan luoda ihan turhan paljon mystiikkaa, vaikka viini voisi olla ihan mutkaton osa elämää. Tämän takia me luvataan tarjota vinkkejä ja sisältöä viinin ympäriltä yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi.

Viini on meidän mielestä parhaimmillaan silloin kun se näyttelee sivuroolia – ei silloin kun se on kaiken keskiössä. Tämän ei toki tarvitse tarkoittaa sitä, ettei viini joskus voisi nousta välillä jopa hetkellisesti pääosaan – muttei sen tarvitse.

Sitä käytetään, ja sitä juodaan. Sitä olisi hyvä olla aina keittiössä saatavilla, ja sitä voi ottaa lasillisen silloin kun siltä tuntuu. Vähän niin kuin jäätelöä pakkasessa tai teetä hyllyssä. Mutta kuten todella hyvästä jäätelöstä, voi viinistäkin välillä pysähtyä nauttimaan oikein pieteetillä. Tämän takia luvataan vinkkailla myös meidän mielestä parhaita ‘meditaatioviinejä’ niihin hetkiin.

Ja vielä..

Jos jaksoit lukea tänne asti, niin käy ihmeessä kurkkaamassa meidän juttuja myös Facebookista tai Instagramista käyttäjätunnuksella Winestate.fi, tai mun viinijuttuja YouTubesta ja Instagramista käyttäjätunnuksella Tuomas MW.

Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.