Veriappelsiinirisotto on kevättalven sesonkiherkku

16.1.2024 - Reseptit|

Veriappelsiinisesonki on täällä! Siitä kannattaa nauttia täysillä, sillä se kestää tammikuusta maaliskuuhun. 

3 veriappelsiinia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl raastettua parmesaania
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
timjamia
fetaa

Silppua sipulit. Kuullota ensin pannulla oliiviöljyssä sipulia, lisää hetken kuluttua pannulle valkosipuli ja perästä vielä risottoriisi.

Kun riisi on läpikuultavaa, lisää pannulle valkoviini. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää noin puolet kasvisliemestä kattilaan ja sekoita. Kun neste on imeytynyt, lisää loput liemestä ja sekoita.

Lisää lopuksi lähes kypsän risoton joukkoon puristettu appelsiinimehu, parmesanraaste ja voinokareet. Sekoita kunnolla ja nosta risotto pois liedeltä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kauho risotto lautasille ja koristele annokset appelsiinilohkoilla, fetamurulla, timjamilla sekä rouhaisulla mustapippuria.

VIINISUOSITUS: Cono Sur Bicicleta Riesling Viognier Gewürztraminer (12,48 €)Cono Sur Bicicleta Riesling Viognier Gewürztraminer

Veriappelsiinirisoton kaveriksi sopii raikkaan hapokas, chileläinen kestosuosikki Cono Sur Bicicleta Riesling Viognier Gewürztraminer.

Viinin valmistukseen käytetyt rypäleet tulevat Bio Bio -laaksosta. Tarhoja viljellään pääosin luonnonmukaisin menetelmin, mutta kaikkia tarhoja ei ole sertifioitu. Vanhimmat köynnökset tarhoilla ovat yli 30-vuotiaita. Alueen ilmasto on sateinen ja viileä muuhun Chileen verrattuna, mikä on omiaan aromikkaiden valkoviinien valmistamiseksi. Valkoisista lajikkeista erityisesti Riesling ja Gewürztraminer viihtyvät Bio Biossa erinomaisesti, tuottaen intensiivisen hedelmäisiä ja raikkaan hapokkaita viinejä.

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.