Tiktokissa trendanneet sushimuffinsit kätkevät tässä reseptissä sisäänsä satokauden kasviksista mangoa sekä avokadoa. Tarjoa suloisten sushimuffinsien kanssa uutta Villa Wolf Rieslingiä, joka on pakattu näppärään ja ekologiseen kartonkitölkkiin.
Sushia uudella tavalla! Nämä sushimuffinssit ovat täydellisiä sinulle, joka haluat kokeilla japanilaisen klassikkoruoan valmistamista kotosalla, mutta arkailet maki-rullien rullaamista ja nigiri-riisipallojen pyörittämistä. Muffinssien kanssa voit unohtaa rullailut ja keskittyä yksinkertaisesti kuppien täyttämiseen – sekä tietenkin elämästä, hyvästä ruoasta ja raikkaasta viinistä nauttimiseen!
Sushimuffinsseissa maistuvat hapokas riisi ja soijalla maustettu lohi. Jos haluat tehdä muffinsseista kasvisversion, voit korvata lohen esimerkiksi tofulla. Kaupoista löytyy myös aasialaisittain maustettua tofua, jolloin sinun eri erikseen tarvitse lisätä soijaa tai inkivääriä. Halutessasi voit kokeilla myös kylmäsavustettua tofua!
Satokauden avokado tuo ihanaa täyteläistä makua ja kaunista vihreää väriä valmiiden muffinssien päälle. Kuppien sisällä, riisin alla, on lisäksi ihanan makea mangoyllätys. Mangon makeus raikastaa mukavasti kevyen suolaista muffinssia. Mango ei kuitenkaan pakollinen osa tätä reseptiä ja voitkin halutessasi jättää sen myös kokonaan pois.
Villa Wolf Riesling on kuiva valkoviini, mutta sen maku on makoisan hedelmäinen ja pyöreä. Makunsa ja raikkaan hapokkuunsa ansiosta se on täydellinen yhdistelmä näille sushimuffinsseille!
Uutuusviini on pakattu ekologiseen kartonkitölkkiin – se on näppärä napata mukaan illanistujaisiin, sillä pakkaus on lasipulloon verrattuna huomattavasti kevyempi. Litran kartonkitölkistä riittää myös useampi lasillinen sushimuffinsien kaveriksi. Herkullista iltaa!
Avokado-sushimuffinsit (12 kpl)
- 3 kpl nori-merilevälevyä
- 5 dl (n. 500 g) kypsää ja maustettua sushiriisiä
- 300 g lohta
- 3 rkl soijaa
- 1 rkl sushi-inkivääriä
- 4 rkl mangoa pieninä paloina
- ½ avokado leikattuna pieniksi viipaleiksi
lisäksi:
- japanilaista majoneesia
- seesaminsiemeniä
- hienonnettua ruohosipulia
Kypsennä, mausta ja jäähdytä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voit ostaa myös valmista riisiä aasialaisesta ravintolasta.
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180-asteeseen.
Kuutioi lohi pienen suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sushi-inkivääri. Sekoita lohikuutiot, inkivääri ja soija kulhossa.
Leikkaa jokainen merilevälevy neljään yhtä suureen osaan. Lusikoi pienen merileväneliön keskelle ensin 1 rkl mangoa ja lisää sen jälkeen 2–3 rkl sushiriisiä mangon päälle. Siirrä riisillä täytetty merilevä metalliseen muffinssivuokaan ja paina kupin muotoon. Lisää riisiä tarvittaessa: kupin tulisi olla melkein täynnä riisiä. Toista vaiheet muiden muffinssien kanssa.
Lisää lopuksi lohikuutiot jokaiseen kuppiin riisin päälle.
Kypsennä sushimuffinsseja uunissa 8–12 minuuttia, riippuen siitä kuinka kypsäksi lohen haluat.
Anna muffinssien jäähtyä hieman ja irrota ne sen jälkeen metallisesta vuoasta. Lisää päälle vajaa teelusikallinen majoneesia ja hieman avokadoa. Viimeistele seesaminsiemenillä ja ruohosipulilla.
Viinisuositus: Villa Wolf Riesling
Lasipullosta tuttu viini nyt ekologisessa kartonkitölkissä | 12, 99 €
Valtavan suosittu Villa Wolf Riesling tulee kansainvälisesti kunnioitetun Dr. Loosenin Pfalzin tilalta. Ernst “Erni” Loosen tunnetaan nimenomaan riesling-guruna.
Tästä viinistä löytyy Riesling-rypäleelle tyypillisiä aprikoosin, viheromenan ja vaaleiden kukkien aromeita. Pieni jäännössokeri rapsakan kuivassa maussa tekee Villa Wolfista monikäyttöisen ruokaviinin. Huipputekijän tyylikäs sisältö tyylikkäässä paketissa vakuuttavat paatuneemmankin viininystävän tetrojen hyvistä puolista!
Nauti sushimuffiensien lisäksi myös pastan, runsasaromisten merenherkkujen, vaalean lihan, aromikkaiden kasvisruokien ja miedosti maustettujen itämäisten keittiöiden herkkujen seurana.
