Uudenvuoden kakku: Näyttävä skumppa-säihkekakku

23.12.2020 - Reseptit|

Toivota vuodenvaihde tervetulleeksi upealla skumppakakulla. Tämä talvinen kakku syntyy kuohuviinillä höystetystä valkosuklaamoussesta sekä piparimurskasta ja tarjoillaan kuplivan kanssa. Kakun koristelut tehdään vuodenvaihteen juhlien hengessä: kultaa, kimalletta ja tähtisadetta! Muista kurkata myös 5 x paras kuohuviini uuteenvuoteen.

Uudenvuoden paras kakku: Kuohuviini-säihkekakku  

12 palaa
tekoaika n. 45 min + hyytyminen vähintään 4 tuntia tai yön yli

Pohja

 •  200 g joulupipareita
 • 100 g voita

Täyte

Koristeluun

 • 1 granaattiomenan siemenet
 • kultaisia koristerakeita
 • syötävää kultatomua
 • tähtisadetikkuja

Viinisuositus: Lindauer Brut

Uusiseelantilaisen kuohuviinin hurmaa | 13,97€ 

Kun lähimmät ystävät ovat yhdessä ja vuosi vaihtumassa, erityistä hetkeä siivittää laadukas kuohuviini pallon toiselta puolelta. Uuden-Seelannin ylpeys, Lindauer Brut tarjoaa pullon täydeltä trooppista hedelmää höystettynä raikkailla hapoilla.

Lindaueria kelpaa naustiksella sinällään aperitiivina jo alkuillasta, ja tietysti sitten skumppakakun kumppanina. Se kuitenkin laulaa myös merenelävien ja vaalean lihan kanssa, jos niitä sattuu olemaan pöydässä tarjolla.

Näin teet skumppa-säihkekakun uudeksi vuodeksi

 1. Murskaa piparit monitoimikoneella tai paksun muovipussin sisällä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita piparimuruihin.
 2. Painele piparimurut leivinpaperilla vuoratun irtopohjan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle. Nosta jääkappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
 3. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen. Jätä jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä viideksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl kuohuviiniä kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja laita kuumaan kuohuviiniin. Anna liueta samalla sekoitellen. Jätä jäähtymään.
 4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka, 1 ½ dl kuohuviiniä ja sokeri. Kaada kerma-rahkaan ensin suklaa ja sitten liivate samalla voimakkaasti sekoittaen.
 5. Kaada täyte piparipohjalle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
 6. Perkaa granaattiomenan siemenet. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä, kultatomulla ja kultaisilla koristerakeilla.
 7. Kaada kakussa maistuvaa Lindauer Brut-kuohuviiniä laseihin ja kutsu vieraat pöydän ääreen. Kakun tarjoilu on ohjelmanumero itsessään: kanna kakku pöytään, asettele tähtisadetikut kakkuun ja sytytä ne juhlan kunniaksi!

Vinkki! Kuohuviinin avaaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta pahimmillaan homma voi mennä todella pieleen. Avaathan pullon siis varoen ja oikeata tekniikkaa käyttäen. Jos muistisi kaipaa tekniikan osalta virkistystä, niin ei huolta – Tuomas näyttää miten homma hoituu kun klikkaat tästä!

INSPIROIDU MYÖS NÄISTÄ!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.