Uudenvuoden kakku: Näyttävä skumppa-säihkekakku

4.12.2019 - Reseptit|

Toivota talven juhlat ja vuodenvaihde tervetulleeksi upealla skumppakakulla. Tämä talvinen kakku syntyy kuohuviinillä höystetystä valkosuklaamoussesta sekä piparimurskasta ja tarjoillaan kuplivan kanssa. Kakun koristelut tehdään vuodenvaihteen juhlien hengessä: kultaa, kimalletta ja tähtisadetta!

Uudenvuoden paras kakku: Kuohuviini-säihkekakku  

12 palaa
tekoaika n. 45 min + hyytyminen vähintään 4 tuntia tai yön yli

Pohja

  •  200 g joulupipareita
  • 100 g voita

Täyte

Koristeluun

  • 1 granaattiomenan siemenet
  • kultaisia koristerakeita
  • syötävää kultatomua
  • tähtisadetikkuja

Viinisuositus: Lindauer Brut

Uusiseelantilaisen kuohuviinin hurmaa | 13,97€ 

Kun poppoo on kasassa ja vuosi vaihtumassa, bilehetkeä siivittää kiva skumppa pallon toiselta puolelta. Uuden-Seelannin ylpeys, Lindauer Brut tarjoaa pullon täydeltä trooppista hedelmää.

Safkapuolella se sopii täydellisesti kuohuviini-säihkekakulle, mutta laulaa myös merenelävien ja vaalean lihan kanssa. Kokeile myös huippuna aperitiivina jo alkuilasta!

Näin teet skumppa-säihkekakun uudeksi vuodeksi

  1. Murskaa piparit monitoimikoneella tai paksun muovipussin sisällä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita piparimuruihin.
  2. Painele piparimurut leivinpaperilla vuoratun irtopohjan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle. Nosta jääkappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain, välillä sekoitellen. Jätä jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä viideksi minuutiksi. Kuumenna ½ dl kuohuviiniä kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja laita kuumaan kuohuviiniin. Anna liueta samalla sekoitellen. Jätä jäähtymään.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka, 1 ½ dl kuohuviiniä ja sokeri. Kaada kerma-rahkaan ensin suklaa ja sitten liivate samalla voimakkaasti sekoittaen.
  5. Kaada täyte piparipohjalle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  6. Perkaa granaattiomenan siemenet. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä, kultatomulla ja kultaisilla koristerakeilla.
  7. Kaada kakussa maistuvaa Lindauer Brut-kuohuviiniä laseihin ja kutsu vieraat pöydän ääreen. Kakun tarjoilu on ohjelmanumero itsessään: kanna kakku pöytään, asettele tähtisadetikut kakkuun ja sytytä ne juhlan kunniaksi!

Vinkki! Kuohuviinin avaaminen ei ole mitään rakettitiedettä, mutta pahimmillaan homma voi mennä todella pieleen. Avaathan pullon siis varoen ja oikeata tekniikkaa käyttäen. Jos muistisi kaipaa tekniikan osalta virkistystä, niin ei huolta – Tuomas näyttää miten homma hoituu kun klikkaat tästä!

INSPIROIDU MYÖS NÄISTÄ!

Mahtavaa kun eksyit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.

Osallistu arvontaan ja voit voittaa Riedelin viinilasit!

Liity onnellisten uutiskirjeemme tilaajien joukkoon syöttämällä sähköpostiosoitteesi. Osallistut samalla arvontaan, jossa voit voittaa neljä kappaletta Riedelin Extreme Shiraz viinilaseja!

Lue lisää!