Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé https://www.winestate.fi/tuotehaku/viini/torres-santa-digna-cabernet-sauvignon-rose

Miguel Torres Chile

Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.

 

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé

Cabernet Sauvignon Rosé Digno -viinien sarjaa tuoden rypälelajikkeiden parhaimmat ominaisuudet esiin. Torres Chilen pääviinintekijä Eduardo Jordán on tuonut mukanaan viineihin oman, entistä raikkaamman tyylin.

Viinin nimi Digno tulee sanasta dignity. Viinien avulla Torres haluaa kertoa arvostuksestaan paikallisia viljelijöitä kohtaan ja tilan vastuusta tuottaa eettisen kaupan viinejä.

Viinin käyminen on tapahtunut vuorokauden kuorikontaktin jälkeen ruostumattomissa terästankeissa 18 °C:ssa 21 vuorokauden ajan. Viini on pullotettu ilman tynnyrivarastointia ja se säilyy asianmukaisissa oloissa 2-3 vuotta.

Viinin kuvaus

Kirkas, kirsikanpunainen väri. Konsentroitunut tuoksu on voimakas ja siinä on tunnistettavissa luumun ja mansikan aromeja. Täyteläistä makua tasapainottaa herkullinen hedelmäisyys, raikas hapokkuus ja ihastuttava kukkeus. Pitkä ja pehmeä jälkimaku sekä erinomainen tasapaino.

Viinin käyttö

Erinomainen aperitiivi, ruokapöydässä leikkeleiden, pastojen ja kasvisruokien seurana. Erinomainen itämaisen ruoan seurassa. Tarjoilulämpötila 8 – 10ºC.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuMausteinen ruokaMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Miguel Torres Chile
Maa Chile
Alue/luokitus Central Valley
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13.5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 7142
Suositushinta 11,99 €
Lehdistömaininnat

Vuoden Kesäviini 2010 – Viinilehden lukijaäänestys
TOP100 Alko Wines – Essi Avellan

Kilpailumenestys

Kultaa – Mundus Vini 2010
Vuoden Viinit 2008, kultaa
Grand Prix Rosé Wines – Vinexpo, Bordeaux 2007 (Maailman paras Rose Viini)

Viinilehden valinta Vuoden Rose -viiniksi vuosina 2015 ja 2016

 

Sertifikaatit Eettinen kauppa, Vegaaninen