Nyetimber Classic Cuvee https://www.winestate.fi/tuotehaku/viini/nyetimber-classic-cuvee

Nyetimber

Nyetimber tekee tyylikkäitä kuohuviinejä perinteisellä metodilla. Tavoitteena on laadukkainta englantilaista kuohuviiniä, joka on samalla tasolla maailman huippujen kanssa. Tilan pääviinintekijä Cherie Briggs voitti IWC Sparkling Winemaker of The Year -palkinnon vuonna 2018 sekä ensimmäisenä naisena että ensimmäisenä viinintekijänä Champagnen ulkopuolelta.

Nyetimber oli ensimmäinen samppanjarypäleisiin (Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier) keskittyvä tila Englannissa. Etelä-Englannin maaperä ja olosuhteet ovat ideaaleja näille lajikkeille, ja valmistuksessa käytetäänkin ainoastaan omien tarhojen rypäleitä. Laadun takeena ovat tarkka työskentely tarhoilla sekä pitkät kypsytysajat.

Nyetimber Classic Cuvee

Nyetimberin lippulaiva Classic Cuvee on sekoitus kolmesta samppanjarypäleestä Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier. Blendissä on käytetty viinejä Nyetimberin kaikilta tarhoilta ja useasta eri vuosikerrasta. Tuottaja itse onkin nimennyt tyylin multivintageksi. Kypsynyt sakan kanssa yli kolme vuotta.

Viinin kuvaus

Vaalea kullankeltainen väri, hienot herkät kuplat. Tuoksussa pitkän kypsytyksen tuomia paahteisia ja mausteisia aromeja. Maussa voi aistia lisäksi hunajaa, mantelisuutta, leivosmaisuutta ja uuniomenaa. Rakenne on pitkä, hienostunut ja elegantti, joka yhdistää herkkyyden ja intensiteetin.

Viinin käyttö

Loistava sinällään juhlistamaan pyhää tai arkea, aperitiivina tai toimii myös merenelävien kanssa.

37,5 cl / 20,90€

75 cl / 44,89€

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurustelu

Lisätiedot

Tuottaja Nyetimber
Maa Englanti
Alue/luokitus Product of England
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet Chardonnay
Pinot Meunier
Pinot Noir
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 9
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 37,5 cl, 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 512784
Suositushinta 20,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen