Tenuta Cocci Grifoni
Tenuta Cocci Grifoni on valmistanut viiniä luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen jo 100 vuoden ajan. Luonnonmukaisen viljelyn lisäksi Tenuta Cocci Grifoni tekee yhteistyötä mm. lintujen luonnollisen elinympäristön edistämiseksi. Marchessa, keski-italialaisessa Ascoli Picenon maakunnassa huikea luonnonympäristö erilaisine maaperineen luo hyvät lähtökohdat monipuoliseen viininvalmistukseen. Palstoja ympäröivät metsät ja kanjonit. Etiketeistä löytyvät kukat ja linnut edustavat niitä kukkia ja lintuja, joita kulloiseltakin palstalta löytyy. Guido Cocci Grifoni on Tenuta Cocci Grifonin modernin viininvalmistuksen kasvot. Hän elvytti Pecorino-lajikkeen uuteen kukoistukseen ja kehitti DOC Rosso Piceno Superiore -luokituksen. Nykyisin johdossa ovat isänsä intohimoista työtä jatkavat siskokset Paola ja Marilena.
Tenuta Cocci Grifoni Merlo Pecorino Organic Natural
Merlo Pecorino valmistuu Marchessa, joka on viinialue Keski-Italian itärannikolla. Ascoli Picenon maakunnassa viiniköynnöksiä ympäröivät metsät ja kanjonit luovat ainutlaatuiset lähtökohdat viinin valmistukseen. Perheomisteinen Tenuta Cocci Grifoni on yli 100 vuoden ajan valmistanut viiniä luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen. Luomuviljelyn lisäksi tuottaja tukee mm. lintujen luonnollisen elinympäristön hyvinvointia.
Alueella viihtyvä Merlo -mustarastas on inspiroinut tämän viinisarjan valmistamista. Viinit valmistetaan noudattaen mahdollisimman luonnonmukaisia valmistustapoja. Viinejä ei myöskään suodateta, joten ne jäävät luonnostaan hieman sameiksi.
Viinin kuvaus
Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa klementiiniä, mineraalisuutta, yrttejä ja hentoa suolaheinää. Aromikas viini, jossa ryhdikäs hapokkuus.
Viinin käyttö
Sopii voimakkaasti maustetuille ruoille, runsaanmakuisille kalaruoille ja vaalealihaisille liharuoille. Myös monipuolinen kasvisruokien viini.